Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 10 juni 2016

10-6-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Gisteravond 30 duiven ingezet voor de tweede eendaagse fondvlucht van het seizoen, 22 duivinnen en 8 doffers. waaronder 10 jaarlingen. Veel werd gesproken over het weer, en de voorspelling. Nu lijkt de zaterdag aardig beter dan zondag. Dus ik hoop op een mooie vlucht morgen, ze mogen van mij in plaats van de 550 km ook een 300 doen. Als ze op vrijdagavond/nacht zeker weten van slecht weer, dan mogen ze wat mij betreft naar een midfondje gaan. Zondag gaat het niets worden, en maandag ook niet.

eerst koffie

update 12.10 uur PANIEK IN DE TENT !!!

Vanmorgen om 08.45 uur deed ik de jongen los......om 10.00 zei ik tegen de bezoekers: weet het niet, maar ik wil eigenlijk de jongen binnen halen maar ik zie niets... tegen half 11 komt er 1 duif tien minuten later weer 1 duif ..... DUN IN DE BROEK van angst, maar gelukkig tegen 11.30 uur komen ze aan, plat tegen de dakpannen van het vliegen, ppppffff liep dus met een sisser af.

Een duitste bezoeker met 90 jongen, zeer goede speler, nu reeds voor het vijfde seizoen de jongen laten selecteren voor ze de mand in gaan. Het eerste en tweede jaar liet hij de jongen nog lopen die matig van bouw waren, maar toen ze als oude niets deden groeide het vertrouwen, nu ruimt hij de vijfjes en zesjes gelijk op.

Jacob Post van Urk kwam ook nog even op de koffie, had heerlijke paling meegebracht, Bedankt Jacob.

De weduwnaars die niet mee zijn hebben nu open hok, ze mogen spelen ( speelkwartiertje noemde mijn vader dat altijd, los met open hok)

Update 17.00 uur, straks naar pv de vredesduif te noordwolde , morgen een africhting en een Vitesse vlucht, de duiven kunnen niet worden gelost in Frankrijk zo staat op onze site te lezen. Waarschijnlijk een goede keuze, als we onze wedvlucht maar krijgen. Beter Tongeren dan geen vlucht. Iedereen succes vast.

Terug