Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 15E
15-6-2016

goedemorgen vrienden en vriendinnen,

De duiven trainen uitbundig, de duivinnen waren vanmorgen een uur uit zicht , zoal het nu lijkt gaan er zaterdag 50 duiven mee. Op de avond van inmanden weet ik het echter pas zeker, ik zet nooit duiven die niet 100% zijn, ook zouden anderen misschien willen dat hun duiven er zo uit zagen. En zo nu en dan houd ik een paar duiven thuis omdat hun partner super presteert , van Hillie houd ik nu haar doffer thuis, ze staat hoog in de competities , en ik geloof niet echt in " thuisblijvende partners " voor duivinnen, maar waarom risico nemen bij Hillie die 1e Asduif van de afdeling staat? 

De jongen beginnen  geweldig te trainen, het is tijd om ze in de mand te stoppen, maar ik twijfel nog steeds, liefhebbers die ze nooit opleren krijgen ze ook goed thuis. Wim van Dijk vertelde het mooi: een zwaluw hoef je niet te leren naar het zuiden te vliegen en terug, en een mollenhond hoef je niet te leren mollen te vangen, dat kennen ze van Nature , en wij hebben postduiven , met een systeem om terug te kunnen keren, om de weg te vinden. Mmmmmm dus weer genoeg stof tot nadenken. 

Straks even naar Eefde , door gezondheid problemen is Wim Pasman niet meer in staat tot het aanbieden van onze producten , liefhebbers daar in de omgeving kunnen het weer gewoon bij mij bestellen. 

De Doffers hebben ook ruim een uur gevlogen, nu zijn de jongen er uit, maar bij het buiten komen....zag ik ze al niet meer, dus of ze trainen, of zitten ergens lekker op het land tussen de bloemkolen :)

Volgende week gaat bij de jongen het licht aan, van 05/23.00 uur, ze zijn niet verduisterd, maar belichten ga ik ze toch, goed over nagedacht en besloten het te doen, kleine ploeg jongen, maar misschien is er een kampioenschap mee te behalen.

Bij de 50 Asduiven in de club zijn er 25 van ons, en de enige 5 jaarlingen die er tussen staan zijn ook alle 5 van ons, dus tussen 50 Asduiven met 7,8,9,10 prijzen staan alleen 5 jaarlingen van ons hok. Opvallend toch. En opvallend, omdat bij ons de duivinnen beter presteren, dat de twee beste doffers ook van ons zijn (528 en 808) na 10 vluchten.

Terug