Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 18 juni 2016

18-6-2016

Goedemorgen iedereen

Wat een prachtig weer hier in Wilhelminaoord, al weken trouwens, wij hebben niets mee gekregen van al die regen de laatste weken, het is of we in een ander land wonen.

Op de afdeling site stond om 07.00 nader bericht volgt om 10.00 uur, dus we hebben nog tijd genoeg. Voer staat gereed, water met Clean Balance en natuurlijk ELECTROBOOST, in alle broedbakken wat snoep, een paar pinda,s en verse Beute bak. Dus als ze dan gelost worden ben ik er gereed voor.

Voor morgenmiddag heb ik maar vrij gevraagd op het werk, en voor volgende week zondag ook maar vast. Beetje in voren denken dan maar.

Later, eerst naar mijn moeder in verpleegtehuuis reggersoord te Meppel

update 12.15 uur

De duiven nog niet gelost. De jongen net een chip omgedaan, alleen de 8+ en 8,5 duiven 39 stuks. Van de 80, is het nu door selectie, gezondheid, roofvogels( bijna 30 opgevreten) nogmaals selectie het aantal terug tot 46, waarvan ik er nu 39 een chip heb omgedaan. De andere 7 moeten nog even wachten, bij die 7 over 14 dagen herkeuring. Ik wil alleen nog 8+ en 8,5 duiven op mijn hok. Ja ik weet het, met de jonge duiven vluchten kan ook een 6 een vroege prijs winnen, maar het gaat mij niet om het aantal, ik wil straks in de club alleen met perfect gebouwde duiven komen. Bij die 30 die zijn opgevreten, gepakt of van angst weggevlogen zaten waarschijnlijk ook mooie en minder mooien, maar weg is weg. Ik ga het nu doen met deze 39. En hoop na de vluchten daarvan 10 koppels te kunnen bij zetten als jaarling.

De duiven zijn gelost te quievrain om 13.30 uur op 321 km.  De andere afdelingen hebben hun vlucht uitgesteld tot morgen. Op dit ogenblik ben ik blij dat de duiven gelost zijn. 

Ik begreep dat er op Sint Vincent hier in Friesland weinig duiven zijn, volgens mij hier in noordwolde in het nationale inkorfcntrum maar 45 duiven, waarvan 15 uit eigen club. Nu hoorde ik dat er in Holwerd maar 3 duiven waren.... Dat zal wel niet zo zijn toch? 

Succes Friesen , en de rest van Nederland succes morgen. 

Update REGEN 19.00 uur

In de club spelen we denk ik 1,2,3 voor de 3e liefhebber hebben we reeds 9 duiven. Maar is het goed? In de afdeling grote gaten, de regen speelde parten, net voor en in de rand van de buien vielen er een paar, rekenen: op 32 moest ik klokken..... maar op 28 regen, regen, op 41 bijna droog en ja 3 tegelijk. Maar ondertussen hadden anderen er verder op weer last van, dus uitslag is heel raar door de buien. Drie duiven tegelijk, eerst twee kleinkinderen van de Vechtmachine en toen ITAMARRRRRRRRRR, nu 3e in de club. Zoals ik nu een beetje kan uitrekenen 7 of 8 duiven bij de eerste 10. Ze komen prima thuis, maar zeiknat. De koppen rood aan de nek. later meer

update 22.30 uur. mooie uitslag 1,2,3,5,6,7,8,9,10. Duiven om 20.45 uur gescheiden, zijn mooi met rode neuzen, maar prima van gewicht

Terug