Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 20 juni 2016

20-6-2016

goedendag vrienden en vriendinnen.

Gisteren zijn de oude duiven er niet uit geweest, vandaag ging de eerste ploeg er weer uit om 08.20 het regende, maar daar kijk ik niet naar, in het begin van het seizoen wel eens hoor maar nu, half juni is een bui tijden het vliegen wel verfrissend . De duivinnen mochten na 45 minuten er weer in, maar wilden niet echt, ze pakten toch weer een vol uur. De regen was harder geworden toen de doffers er uit gingen, maar ook zij vonden het lekker denk ik. Bij binnenkomst stond er zoals altijd ruim voer te wachten met olympic MG mix en Licithine olie aangeplakt. Door het water wederom de LTW , als het goed gaat niet veranderen toch. 

Opvallend vanmorgen vond ik de grote hoeveelheid dons op de hokken, ik weet nooit precies wat ik daarvan moet denken, maar vooral bij de doffers was het zeer opvallend. 

Ik las op een andere site ( die ik dagelijks lees) over dat zaterdag misschien een forme breker was geweest, ik zie dat niet op mijn hokken terug, natuurlijk stond het concours zaterdag lang open en kwamen de duiven zeiknat thuis, en natuurlijk moest mijn Hillie 14-818 om 19.45 uur nog komen, maar toen ik om 20.45 ze ging scheiden zag ik er  niet veel meer aan, en nu maandag glimmen ze weer als vrijdag middag. Ik ben er niet bang voor, en dat het systeem wat ik nu gebruik met al die voeding supplementen en weerstand verhogers zijn vruchten afwerpt. We hebben nu 11 weken spel gehad en ik heb nog steeds geen medicatie bij de ouden gegeven. De jonge duiven hebben twee weken een geel tablet gehad van de Weerd, en hebben afgelopen week twee dagen orni speciaal door het water gehad. Maar de ouden nog steeds niets.

Natuurlijk zou het kunnen voorkomen dat het hele zooitje in elkaar klapt zaterdag, maar vanmorgen na een uur trainen, en na het snoepzaad , pinda's en beute korrels om 11.15 uur lijken ze super gezond. 

Vanmorgen belde de heer van Dijk uit Houten, in 2012 zette ik een koppel bij hem samen, in 2013 kreeg ik er twee jongen uit de 928 en 929, de 928 ging naar de kweek en is moeder van de 807 en 808 en de 929 ging naar het vlieghok, waar ze nu reeds voor het 4e seizoen vliegt. Ze doet het gewoon heel erg goed, is een vaste waarde op he vlieghok , nu in 2016 alweer 9 prijzen van 11 vluchten. De heer van Dijk is zelf geen speler , maar heeft goede duiven. We hebben nu afgesproken dat ik weer 1 of 2 mag uitzoeken uit dit koppel ( rechtstreeks Eijerkamp doffer en kleinzoon Gamourboy) en dat hij dan een gelijk aantal van mij krijgt. Dus blij met gesloten beurs.

De roofvogel heeft weer een doffer geslagen, dat is wel jammer steeds hoor, nu vanmorgen was het een jaarling, die even treuzelde , en de sperwer raakte hem net, dus zaterdag as kan hij niet mee. Maar u weet het he, met die gewonde duiven, afgelopen week de 1e met een gepakte duif door de roofvogel, maar ook de 10e prijs in de club was een geslagen duif, dus geef ze de tijd, ze betalen het terug.

Donderdag inzetten voor de 3e dagfond vlucht. We zullen zien hoe het weer lijkt op donderdagmiddag, eerder kijk ik níet meer, heeft geen enkele zin. En ik was blij zaterdag dat de Cowboys van Friesland ( positief bedoelde naam) zelf deze keuze maakten. Regen onderweg, ja, maar zaterdag de duiven thuis, zondag lekker voor het gezin en een dag langer voor donderdag inmanden. Dus voor mij een goede beslissing van LC !

Terug