Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE LANGSTE DAG, 21 JUNI
21-6-2016

Goedendag iedereen,

Vandaag de langste dag van het jaar , hierna komt dan de zomer zeggen ze toch. We zullen zien.

De duivinnen er uit om 08.15 uur, toen ze me aan zagen komen en vooral hoorden( klompen), vlogen ze al tegen de ramen op, binnen in het hok moest ik bukken toen ik de klep open deed, ze konden weer niet wachten. En als ik dan de doffers naar het hok van de duivinnen stuur, en buiten kom is alles al weer weg, dan zie je ze een uur niet. Ik vind persoonlijk dat ze er goed uitzien, en dat ze graag willen vliegen is een prima teken toch. Wanneer ze straks binnen zijn en ik doe de klep aan de buitenzijde open om de doffers er uit te laten, kijk ik altijd welke doffer "op wacht" zit, ofwel welke doffer zit klaar om uit te vliegen, de laatste weken is het altijd Itamar, die dan hard klappend opvliegt. De doffers hadden in April weinig vlieglust, meer spelen dan trainen was het, maar de laatste 6/7 weken vliegen ook zij makkelijk een uur zonder te vallen, ik moet de duiven steeds uit de lucht roepen, ook dat vind ik een goed teken. Dit seizoen laat ik ze op maandag en dinsdag alleen in de ochtend los, op woensdag en donderdag gaan ze twee keer( vrijdag inmanden).  Later meer, eerst koffie

update 13.08 uur

De duiven zeer goed gevlogen, twee duivinnen waaronder Hope 832 (de 1e van afgelopen week) was er niet toen ik de duivinnen binnen haalde, later kwam ze binnen met de doffers.

De duiven zijn allemaal weer in bad geweest ( in de voliere) en de jongen hebben een uur gevlogen. Dus alles okè hier. De jonge duiven nog steeds niet in de mand gehad, ik durf niet, ze gaan maar gewoon mee met de afdeling.

De mand op de fiets kwam ook weer even langs , fietstas vol

de stand in pv de vredesduif

Gebroeders Homma 3 eerste prijzen

Joop Schuring 1 eerste prijs

Peter Brandsma jr 1 eerste prijs( plus de africhting)

Bert Slot 1 eerste prijs

Beute & Zn 6 eerste prijzen.

Maar het seizoen is nog lang, de zwaarsten moeten nog komen pppffffff

Terug