Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 30 juni 2016

30-6-2016

goedendag vrienden en vriendinnen

Gisteren even een duifje gehaald uit Zeewolde , het was een kras duivinnetje wat liefdevol was opgenomen in een Amerikaans-Nederlands gezin. De duif werd doorgegeven en natuurlijk ging ik hem halen. De mevrouw vroeg aan de telefoon nog wel even of ik hem die dood maakte, nee natuurlijk niet. Maar ik kan me de angst wel voorstellen hoor, niet postduiven liefhebbers horen natuurlijk ook de verhalen van die stomme duivenmelkers die zeggen : sla hem maar dood, of kook er maar soep van. Maar gelukkig kon ik haar gerust stellen, ik haal het duifje op en ze krijgt gewoon alle kansen. Toen ik aankwam liep de duif nog gewoon in de tuin, voor het zelfde geld was ze net weggevlogen haha. Ik had een paar plantjes voor de tuin meegenomen en een informatie boekje. De dochter van het stel had de duif al een naam geven  ; Roekie , dat is toch prachtig. 

Update 09.00 uur. 

Het is wederom verschrikkelijk slecht weer hier in wilhelminaoord, het regent , ik heb de ouden er niet uit, ze zouden weer zeiknat worden, en ze zijn net droog van afgelopen zaterdag. Toen vlogen ze uren in de regen. Ik vind er niets meer aan, bloedheet hoeft ook niet, maar weken dit vieze weer is helemaal niets. 

Hoeveel duiven gaan er vanavond mee? Ik heb dus drie lijstjes gemaakt, 10,20,30 dus vanmiddag hak ik de knoop door. Bij het lijstje 20 stuks wil ik toch 15 prijzen anders ben ik niet tevreden ( in prijspercentage ) , wanneer ik 30 speel komen er 10 doffers bij die vorige week een weekje thuis zijn geweest, dus nog even denken  nog. 

Update 15.00 uur

Zoals ik ergens ook al zag vandaag, ik ga ook iets proberen voor as zaterdag, nee niet met voeding suplements , maar iets anders, iets geheims , als het goed gaat vertel ik zaterdag niets, als het slecht gaat verzin ik wel wat, 

 

Terug