Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 1E JULI
1-7-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Gisteravond 20 duiven ingezet voor Laon met 405 km , in pv de Vredesduif 212 duiven dacht ik, dit keer weer ruim meer duivinnen.

Vanavond kunnen de liefhebbers hun jongen zetten op Deventer dat is ongeveer een uurtje vliegen. Of ik mee doe? geen jongen waarschijnlijk, misschien wat oude duiven, we maken er een klokvluchtje van.

Volgende week Chateauroux 744 km, ik begreep dat Friesland zelf niet gaat, onze duiven gaan met afdeling 10 mee, ze gaan gezamelijk los ( nationale vlucht) , gisteren nog even gesproken met de Jong, de afspraak was vorige week gezamelijk los, maar afdeling 10 wilde toch niet. Onze containers ( Friesland) stonden in de File bij Parijs, kwamen dus later aan, maar besloten eerst de duiven te verzorgen, en daarna pas door te rijden, goede keuze dus. Er zullen volgende week zeer weinig duiven komen verwacht ik, de afstand is voor velen te ver, en het weer veel te slecht, er zijn ook extreem veel en goede duiven weg, al zullen ze dat niet allemaal toegeven. Vorige week op Chateaudun sommige hokken in de avond geen of èèn duif thuis, in afdeling 10 noord de zondag doorklokken zelfs. Er komen steeds minder duiven op de dagfond, en nu hebben we nog twee met meer dan 700 km, straks komen er zo weinig dat samenwerking wel moet, maar ze wachten waarschijnlijk tot er geen duiven meer komen, dan kunnen beide afdelingen met een aanhanger achter een personen auto naar de 700 km vluchten.

update 15.20 uur

St. Quentin was het, Laon werd het, en nu gaan we naar Peronne 396 km. Slecht weer morgen in Frankrijk
 

Terug