Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 3E
3-7-2016

Goedemorgen iedereen,

Een snelle vlucht gisteren, we hadden 20 mee op Peronne ( was eerst St. Quientin, toen Laon en toch Peronne), het verloop was prima, zeer snel en zo klaar, de duiven waren denk ik overal in 45 minuten wel thuis. Dat hebben we nodig een keer, na al die kloten vluchten met regen. Over naar het westen rijden...

Hier dus 20 mee, en wat ik niet verwacht had gebeurde 1,2 in de club dus wederom de eerste, nu reeds een 8-tal keer in 2016. Maar andere weken een hoog prijspercentage, en nu helemaal niet, de duiven die vorige week een weekje vrij hadden vlogen op 1 na geen prijs, de andere 4 prijs winnaars waren alles nog mee geweest. Ik had gedacht van te voren, geen vroege duiven omdat de echte goeien thuis waren maar een mooie serie, en nu dus compleet anders. ook wel een keer goed hoor, goed voor de motivatie.

En we hadden 23 duiven mee op Deventer, 6 deelnemers in de club hadden jongen en of ouden gezet voor concours, hier waren 115 duiven voor gezet, opvallend was dat bij de 39 prijsduiven maar 6 jongen waren, de rest ouden, ervaring natuurlijk. het was een voor de grap vlucht, dus dat we 1,2,3,4,5,6,7,8,9,11,12,13 pakten en 18 prijzen was leuk( tegen die andere oude duiven in concours) maar de jongen hadden natuurlijk geen kans.

3 chateauroux gangers van aankomende week stonden op plaats 3,4,9. Ik heb die Deventer vlucht niet zien komen, was een jonge duif aan het halen, kon makkelijk dacht ik, maar toen ik 50 minuten na lossing thuis kwam, zat het hok al weer vol op 68 km.

Vandaag zondag de 3e Juli de jongen weer los, vorige week een klapje gehad, jongen kwamen slecht in de regen, nu een week later proberen gereed te maken voor as zaterdag.

Vandaag ook de dag van Barcelona, hier 1310 km ongeveer, we houden de blauwband site in de gaten. Wat ik er van vind? 1310 km of meer hier in het noorden? tja duivensport een fijne hobby.

Terug