Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG
4-7-2016

goedemorgen iedereen,

Het is weer maandag, op naar zaterdag dus. 

Chateauroux staat op het programma, 745 km voor wilhelminaoord, 800 voor de noord kust.  Geen kattenpis dus. Voor veel duiven te ver. Gaat het met zuidwesten wind dan gaat het goed, zou de wind naar de noordhoek gaan, dan is het voor veel duiven te ver.

Gisteren Barcelona , ook hier zag je in noord dat het te ver is, zelfs met een beetje wind van achter, ik schat dat er zo,n 20 duiven waren in sector 4, ik zal straks nog even precies kijken. 1300/1360 km dat moet je eigenlijk niet willen, maar respect voor de duiven die de tweede dag thuis kwamen. ( gisteravond 15 duiven van 153 volgens de meldsite, dus 10%, 90% nog onderweg, vanmorgen er weer een paar bij, stond net op 22)

Hier in Friesland zijn erg veel duiven weg op de regen vluchten van de laatste weken, ook op de overnacht vluchten zijn er erg veel weg. Maar let op he, u zult nu hier en daar lezen dat ze alles terug hebben en dat het dus helemaal onjuist is. Tja, een topspeler had op dinsdag 6 duiven van de 20 op chateaudun , in de zelfde omgeving had een overnacht speler na enkele dagen 3 van de 12 of 15 op de overnacht, maar dat horen we alleen via via. 

Net krijg ik een mailtje van een liefhebber die schreef dat hun jongen gelost waren te Breda afgelopen zaterdag, volgens hem waren er nog extreem veel jongen weg, hij had zelf 25% thuis en had ze 12 keer afgericht. Volgens hem was daar 50% thuis. Tja, over drie weken weet niemand dat meer, dan lees je het jonge duiven seizoen verliep goed. Haha 

En op social media altijd die paar uitzonderingen die zich bekend maken met : 20 mee, 20 thuis. Die anderen met veel weg zijn niet van die schrijvers .

Zorg dat ze goed gezond zijn, en spelen, en blijven spelen, aan het eind van het seizoen zijn de besten over, speelt u ze niet? Dan komen de klappen als jaarling, bij de eerste slechte vlucht, hok leeg.

Later , even de duivinnen binnen roepen, vliegen nu een uur

update 10.00 uur.

Duivinnen er in, doffers er uit. Straks de jongen nog. Die neem ik waarschijnlijk straks om 13.30 uur even mee naar het werk, 10 km( rechte lijn). Ik zal proberen ze elke dag even in de mand te stoppen en dan vrijdag naar Boxtel. en misschien enkelen in de mand bij afdeling 10 als trainingduif, proberen de polder uit die duiven te krijgen.

Vandaag hebben ook de jongen LTW door het water, systeem jongen is het zelfde als bij de ouden op de vitesse, ook qua voeren. En ook de jongen hebben vandaag Olympic MG Mix over het voer met lecithine olie, dus gewoon het zelfde als de ouden, makkelijk he.

Bij de jongen doe ik dit jaar weer niets met verduisteren of licht, dus ze kunnen kaal vallen straks, vorig jaar had ik wat pennen getrokken hier en daar, dat doe ik dit jaar ook niet. Was te druk met de ouden, 8 EERSTE prijzen tot nu toe, en dat met de mega drukke zaak en baan bij shell geen tijd gehad voor de jongen, die hingen er maar wat bij, veel kwijt door roofvogels en veel laatkomers de eerste vlucht Deventer, die kregen een tik. Nu zijn ze weer fit, maar gereed voor de vluchten? dat weet ik zaterdag avond pas.

Update 11.35 uur

De jongen er weer in, hadden weinig zin, dus straks even in de mand. 

Pinda's gegeven aan de oude duiven, ditmaal gemalen met mijn spiksplinternieuwe maler, waarom gemalen? Dan hebben ze wat te doen, 1 pinda in 20 stukjes is veel meer te doen, veel langer plezier.

De duiven zien er goed uit, zegt nog niets over zaterdag maar in drie weken 1,2,3 toen 1,2,3,4 en toen 1,2 geeft wel een goed gevoel. In beide duiven van afgelopen week zit weer vechtmachine bloed. Ook bij de familie Kat zat de kleindochter vechtmachine weer bij de eersten in het rayon, geweldige duiven uit die dochter Vechtmachine 

update 16.18 uur

toch nog steeds heel veel reacties op het verdwijnen van de column in het spoor der kampioenen. die reacties waren allemaal van : jammer.

maar de reacties van : gelukkig stopt die Beute er mee hoor ik ook niet he. Maar voor die tweede groep is het geweldig, kunnen ze weer lid worden.

Ik heb een paar liefhebbers doorgegeven aan het spoor die het maar moeten overnemen, ik heb een lijstje van zo,n 15 kandidaten hahaha

Terug