Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 9E JULI
9-7-2016

Goedemorgen iedereen

De duiven van Chatearoux zijn er mooi vroeg uit, heel Nederland gelijk. De liefhebbers uit Zeeland en Limburg zijn vanmiddag de klokken aan het leeghalen en dan zijn onze duiven nog onderweg. We hebben 26 duiven mee op deze vlucht, afstand voor mij 740 km.

Ze stonden er heel goed op donderdag, de 23 duivinnen en 3 doffers, er zijn ook jaarlingen mee. De afstand zegt helemaal niets, het gaat om het aantal uren vliegen he. Orleans of Etampes met noordoostenwind is voor jaarlingen veel zwaarder dan Chatearoux met wind van achter. Mensen snappen nog steeds niet dat uren vliegen het verschil maakt in Vitesse, Midfond en Dagfond en niet de afstand.

De jongen staan in Vuren ( Bij Piet van Vliet voor de deur hahaha), deze staan er nog, nader bericht 09.45 uur. Op Vuren heb ik 15 oude doffers mee, die volgende week de eer moeten redden op de laatste midfond vlucht.

Er waren gisteren in Noordwolde precies 28 manden vol van 25 stuks dus 700 duiven. Een gedeelte oude duiven en de jongen. Ik verwacht dat ik alle ouden straks thuis heb voor het eerste jong, dat was vorige week ook zo, die ouden twijfelen niet op de Vitesse. Ik ben zelf de persoon die ze in de manden doet in de club, mijn eigen duiven natuurlijk niet he, maar de anderen allemaal, we begonnen om 17.50 uur en om 20.00 uur had ik de 700 in de mand, we hebben èèn inkorfploeg. Geweldige jongen gezien, van vier liefhebbers waren de jongen uitzonderlijk goed in orde, daarvan zullen 35/40 bij de eerste 50 zitten schat ik. Maar op zo,n eerste vlucht komt het naast gezonde duiven ook neer op "vallen of niet vallen"

Wat ik vind over de verplaatsing van Boxtel naar Vuren vroegen ze mij, ik zeg daar helemaal niets meer over, ik hoor vaak: zeg er eens wat van Gert Jan..... Nee, ik vind alles best, straks duifjes kijken en vanaf waar, welke plaats ik zeg er niets meer van, ik denk er niet eens meer over na. Vuren vliegen we, klaar.

Bij thuiskomst van de oude en jonge duiven zit er ELECTROBOOST door het water en CLEAN BALANCE, en over het voer heb ik gister al wat OLYMPIC MG MIX gedaan met BEUTE LECITHINE olie. Alles staat nu klaar, laat ze maar komen

U kunt straks de aankomsten volgen op www.pipa.be , ik las op de site van het NPO, melden niet verplicht, dus dat doen we dan ook maar niet misschien, we doen als vele anderen: vroeg is melden, laat is niet melden, wij melden altijd gelijk, er valt een duif, Klaasje heeft de telefoon in de hand, ik roep de tijd en getekende en voor dat ik buiten het hok sta te wachten op de tweede duif, is de tijd al doorgegeven, kleine moeite. 06 telefoon in de hand? nog gemakkeijker, je loopt naar het hok voor de tijd, ondertussen bel je vast naar de meldpost, en bij je systeem zeg je 15.16.12 2e getekende. Alles in 5 seconden.

U kunt de Friesland duiven volgen op de Blauwband site en die van afdeling 10 op www.meldenafdeling10.nl , maar deze tijden zijn nooit 100%, geen meldplicht he. Twee weken geleden zag ik bij 10, Jan Koster 1e, prachtig, iedereen feliciteren, later iemand uit Meppel er toch voor, geen melding. Schandalig. Ik wil terug naar MELDPLICHT binnen 15 minuten, controle moet er kunnen zijn , zelfs in 2016

Update 10.00 uur, de duiven te Vuren( 135km) zijn gelost om 09.30 uur, ik had liever eerder aangezien het jongen zijn, maar het kon niet, anders hadden ze het wel gedaan. Ik verwacht hier eerst de 15 oude doffers, later meer. Succes iedereen en zoals Henk Douna het altijd zo mooi zegt : Geniet van de aankomsten

update 11.15 uur

De eerste oude duiven waren er om 10.54 uur, samen met een laatkomer viel om 11.01 een jong, nog geen eens een slechte tijd. Maar dan zie je wat ervaring doet, bijna  alle ouden thuis voor het eerste jong.

Update 17.15 uur

Regen, regen, regen tegen 15.30 uur begint het hier te regenen, en nu 17.15 is het nog steeds regen, zwaar bewolkt en regen. Jammer, het had zo,n mooie eendaagse fondvlucht kunnen worden, dat is het ook, maar heel nederland droog wanneer de duiven komen en hier regen.. In de club beginnen we met 2,3,4,5,6. Wim van Dijk pakt vandaag de eerste prijs, het werd ook tijd, dit jaar nog niet gelukt. Gefeliciteerd Wim.

Terug