Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 13E
13-7-2016

Goedendag iedereen

Gisteren schreef ik over Vapona vliegende insecten spray, wat ik gebruikte in het hok van de vliegduivinnen. Vanmorgen wederom maar 7 minuten vliegen, omhoog gejaagd, wederom maar 10 minuten. Maar komen ze dan binnen dan is het groot feest, ze vallen in het hok bij de weduwnaars zoals altijd, en ik zie er niets aan, ze zijn druk, eten als paarden, maar toch..... ik twijfel of de Vapona iets met het niet vliegen te maken heeft. De doffers vliegen een dik uur, de jongen ook. Vanavond laat ik ze weer los( op woensdag altijd twee keer), en bekijk ik het opnieuw.

Wat een jonge duiven zijn er weg, in Friesland noord denk ik 0 maar hier in zuid, hokken weer leeg, maar dat schreef ik vorig jaar ook en toen was het niet waar las ik later. Dus hier in Steenwijk 36 mee, 10 thuis, 40 mee 12 thuis etc bij sommige hokken is dus waarschijnlijk niet waar, jullie mogen niet jokken tegen mij jongens, ik krijg het weer op mijn brood hahaha. Net als zaterdag......hier regen tijdens de aankomst chateaouroux in Friesland, later lees je dan: overal mooi weer en die Beute schrijft over regen ja ja..... Dus nee, we hebben hier afgelopen zaterdag geen regen gezien, het was stralend weer tussen 15.30 en 19.00 uur, geen drup gezien, de zon hoog aan de hemel. Die rode neuzen van de duiven?? eeeeuuuuuh daar moet ik nog iets voor verzinnen hahaha. Maar gelukkig kwamen ze goed, mijn duifjes hebben regenjasjes, van de laatste 5 vluchten vier keer doorweekt, ze zullen het wel zat zijn. O nee, sorry, het was zonnig zaterdag, geen regen gezien. En geen jongen weg, niks in Steenwijk en omgeving, niets in Noordwolde en omgeving en niets in de polder, ook op Urk geen jongen weg gelukkig maar he. Dus het zelfde aantal duiven deze week, of zelfs meer, want geen duiven weg plus herstarters zijn in totaliteit meer he. Moet een container bij, of terug naar 31 in de mand, 25 zitten er nu in, kunnen we de manden niet kwijt vrijdag avond, extra container inzetten maar.

in zuid afgelopen week 1e prijsduif 1569 mpm, laatste prijsduif 875 mpm. Bij pv tot weerziens Urk 1e prijsduif 1510 mpm, laatste prijsduif 545 mpm verschil 1000 mpm. totaal aantal duiven afgelopen week in Zuid 6908 duiven dus nu: 7500? we gaan het zien.

update 14.00 uur

Duivinnen lekker in bad gezeten, nu op dit moment de doffers......op woensdag???? ja daar kijk ik niet na hoor, regen hebben we iedere dag, dus willen ze in bad? prima.

Net terug uit Heerenveen, duifje wezen halen bij de familie Mulder, ik bel aan, ging de deur reeds open, staat er miss Holland met een duif in de handen, ik denk dat ik iets zei over de duif, maar stond met mijn mond vol tanden. Duifje maar weer thuisgebracht, bedankt voor het melden en verzorgen, top.

later meer

Terug