Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 14 juli 2016

14-7-2016

Goedendag

De laatste midfondvlucht as zaterdag van het seizoen 2016. Ik denk dat ik de gehele ploeg speel die voor volgend jaar mogen blijven zitten. De laatste dagen alles bekeken, prestaties er bij, handkeuring en de selectie gemaakt voor volgend seizoen. Er blijven 20 koppels zitten, Maar dat kan natuurlijk nog anders zijn na zaterdag, wanneer er duiven weg zouden blijven.

De duivinnen vlogen gistermiddag en vanmorgen weer heel goed. Ik schreef dat ik zaterdag Vapona spray had gebruikt tegen vliegen, en dat de duiven in dat hok maandag en dinsdag totaal niet wilden vliegen. Ik verwacht dus eigenlijk zaterdag dat de duivinnen ruim onder hun kunnen presteren. Maar het kan natuurlijk best zijn dat het niet willen vliegen op maandag en dinsdag niets te maken had met deze vliegenspray. Opvallend was dat de doffers waar het niet gebruikt is, wel enorm trainen. Maar even afwachten dus, zaterdag weten we het misschien. En voor de liefhebbers het waren geen motjes of kleine vliegjes en of mugjes, ik had opeens een 100 dikke bromvliegen in mijn duivinnenhok, het leek op vliegen die op een dood dier hadden gezeten( muis?).

Tegen motjes doe ik niks, of leg wat varens op mijn plafond, maar dit waren dus dikke bromvliegen, ze waren wel binnen 5 seconden dood trouwens na de spray( zaterdag gebruikt), het hok drie keer schoon gemaakt, en de duivinnen regelmatig even in de voliere gehad( vandaag gaan ze er ook nog in voor enkele uren), vanmiddag dus in de mand voor de laatste midfondvlucht.

De voorspelling voor zaterdag was gisteren zeer goed, vanmorgen op RTL lieten ze weer een kaartje zien met zwaar bewolkt en regen, dus hoe het weer zaterdag is weten we zondag. Waar we heen gaan met de vluchten kan ik u ook zaterdag vertellen wanneer ze gelost zijn of staan.

Vanmorgen iemand aan de lijn gehad die de jongen nog op 3 oude pennen had staan, en of hij daar nog wat aan kon doen. Nee, helaas niet, lampen aan doen heeft ook geen zin meer, ja ze worden er vrolijker van, maar de rui tegen gaan wanneer ze al op 3 ouden staan? denk het niet, maar we gaan het volgen.

Volgende week hebben we nog een dagfond vlucht, nog maar afwachten of ik die mee speel, eerst zaterdag maar eens zien toch?

Terug