Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 15E
15-7-2016

goedemorgen iedereen

Tja dan is duivensport eigenlijk niet belangrijk he, ik heb gisteravond uren voor de tv gezeten, na die verschrikkelijk aanslag in Nice . We kunnen er natuurlijk op wachten dat dit ook gaat gebeuren in Nederland . De wereld gaat kapot, we zien het gebeuren, we weten wie het doen en laten het eigenlijk gewoon toe. Het is wachten tot het ook in Nederland gebeurt. Iedereen die er familie of vrienden heeft, sterkte onze gedachten zijn bij u.

Maar ik ga toch terug naar de duivensport , ik laat mijn leven er niet door veranderen , gisteren 43 duiven in de mand gedaan voor een midfondvlucht , er waren in de club ongeveer 190 duiven. Weinig dus, de liefhebbers spelen in principe alleen nog hun echte goede duiven, bij ons gingen de 20 koppels in de mand voor volgend jaar plus drie duiven die nog een kans hebben. Natuurlijk hebben we garnette de toekomstige kweker thuis gelaten, ze heeft het verdient en gaat na de vluchten richting kweekhok.

update 12.23 uur

Vanmorgen Henk van der Linde op bezoek gehad( Houthandel Kuiper Steenwijk), hij gaat deze week nieuwe broedbakken voor ons maken en die worden volgende week vrijdag geplaatst, zo midden in het seizoen ja. De duiven zitten dan in de container naar Frankrijk of gaan even een paar uurtjes naar het duivinnenhok. Hij heeft het vandaag gemeten, en maakt 12 extra zware bakken voor me, en komt ze persoonlijk opzetten. Een aantal weken geleden heeft hij nog bij Gerard Koopman wat mogen brengen, de weg naar Steenwijk word door heel Nederland, Belgie en Duitsland al gevonden. Houthandel Kuiper Steenwijk.

De jongen hebben vanmorgen een uur ruim gevlogen, ze waren uit het zicht., ja op vrijdag ochtend, ik laat de jongen gewoon lopen dit jaar.

Update 15.15 uur

We gaan volgens mij morgen naar Boxtel en zullen wel weer met F samen gelost worden ( Rayon E & F), noord Friesland gaat vast in twee keer los, de oost en de westzijde met een kwartiertje er tussen, dan hebben ze in ieder geval de jongen terug morgen avond. Of we hier jonge duiven kwijt zijn? volgens mij niks, zullen bij ons in de club vanavond dus gewoon 450 jongen komen denk ik. In Steenwijk, en de polders ook gewoon alles weer mee toch? Hoe gaat het met de verliezen jonge duiven met het SBN poeder, ik lees er niet veel over, geen ervaringen vind ik. Wel opvallend dat een fondspeler hier in de club vorige week alles thuis had, kale duifjes, fondbloed, de rustigheid zelfe, alles thuis en zelfs 30 of zo in de punten.

We zien het morgen, in ieder geval een Midfondvlucht en een jonge duiven vlucht.

Gisteravond kwamen we in de club tot de gedachte om volgend jaar op alle donderdag avond inmanden( dagfond en midfond) de jongen gelijk mee te nemen en in de club in manden te zetten, met voer en water, en dan zaterdag bij het klokafslaan iedereen zijn duiven weer mee terug, leren, we moeten toch wat. En volgend seizoen gaan we gezamelijk africhten als club. Iedereen was het eens gister avond, kijken hoeveel er volgend seizoen mee doen.

Straks om 17.30 uur naar de club met de jongen, ik heb 10 in het systeem gezet, de eerste 10 van vorige week op volgorde van aankomst.

Ype Hemstra belde nog even, ik heb in 2014 enkele jongen van hem met Lex de Jong gehad, doen het geweldig, heb er nog drie maar 3 echten !

Terug