Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 16 juli 2016

16-7-2016

Goedemorgen,

Weet u nog? afgelopen woensdag de voorspelling voor vandaag? prachtig weer, vollop zon en eindelijk BBQ weer, de hele dag. Zelfs donderdag nog zei èèn van die dames of heren: het gaat geweldig worden: Yes de zomer op zaterdag, en kijken we nu naar buiten, althans in Wilhelminaoord: Herfst, de bladeren worden al geel, een zware bewolking, èèn groot donkergrijs vlak. Een prachtig vak: weer man of vrouw of Pipo zoals oant moarn, hij zit er gewoon 100% naast. Tja een dag van te voren, of een dag erna zelfs dan weten ze het. Dus als u nog een baan zoekt: weer vrouw of man.

We hebben 43 duiven mee naar Laon 400 km en de jongen naar Boxtel of Deurne of daar ergens,

Op de grote fond zag ik de beste fondspeler van Friesland Klaas Buwalda al weer op TT staan, een drie jaar geleden zijn we begonnen te selecteren op bouw, en hij heeft natuurlijk verder ook alles super voor elkaar he, en nu zag ik op Orange toch ongeveer 1000 km hem op de eerste plaats staan, van harte vast grote kampioen, hij speelt met de kleine korf iedereen onder de tafel nu al voor het tweede jaar. Geweldig alleen 8-tjes !

Normaliter maak ik nu natuurlijk water en voer gereed, maar dat doe ik nu morgenvroeg wel, tijd zat. Gewoon lekker vers aanmaken morgen of maandag.  Zo eerst koffie, misschien dat ik dan wakker word en het zonnetje opeens zie schijnen hahaha

update 13.00 uur

de duiven toch gelost te Laon, ik heb twee verschillende afstanden 400 en 405 km, volgens mij staan we op de 400 afstand.

de jongen komen terug naar Deventer en gaan gezamelijk los rayon E en F, noord gaat naar Meppel waarschijnlijk en gaan Gezamelijk los, 

We zien het allemaal wel, Laon is mooi los, komt goed, jongen ook denk ik. Waarschijnlijk goede keuze LC

update 18.15 uur

De jongen allemaal thuis, de ouden niet. Bij de jongen waren we de 3e gemelde, Youri Kormelink het nieuwe lid pakte de 1e met maar 9 duifjes mee, hij kwam van de week oogdruppels halen, en dan is het prachtig voor hem maar voor mij ook.

Met de oude duiven hebben we de 1e met een doffer, de eersten waren allemaal doffers, ik schreef maandag al over de Vapona spray voor vliegende insecten..... en dat deze duivinnen maandag en dinsdag totaal niet wilden vliegen, vandaag kwam het uit. Hebben we iedere week een paar duivinnen bij de 1e 10, nu waren we misschien rond de 20e .....prijs met een duivin. Gelukkig waren er nu een paar doffers op tijd en pakken we alsnog een paar bij de eerste 10 en de 1e. Dus gebruik NOOIT DEZE SPRAY IN HET HOK TIJDENS DE VLUCHTEN.

Later meer

Terug