Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 17 juli 2016

17-7-2016

Goedenmorgen iedereen,

Gisteren een redelijke duivendag gehad, de eerste vier waren doffers en die kwam veel beter dan de duivinnen, waarschijnlijk toch door het insecten gif wat ik gebruikte. maandag en dinsdag wilden ze niet vliegen, woensdag en donderdag gelukkig weer goed. 43 mee en 43 thuis en in de afdeling 24 prijzen is gelukkig boven de 50%. De jongen zijn ook allemaal thuis, geen verliezen deze week gelukkig. Hier in Friesland volgens mij geen verliezen of misschien hier en daar èèn. We waren eerst ongerust omdat afdeling 10 terug naar de lokalen ging en wij terug naar Deventer en toch los, maar gelukkig ging het goed. Noord friesland nu ook gelijk los, maar dat hebben wij in zuid altijd, dus daar waren de verschillen nu groter qua mpm.

In de club speelden we de 1e en in de gehele afdeling de 15e met Heaven 14-761 wederom een Vechtmachine. Met de jongen begonnen we met een 3e in de club..

Het vitesse kampioenschap hadden we reeds eerder gewonnen, en nu het midfond kampioenschap, bij de fond staan we ook eerste maar is er nog èèn vlucht.

In de club hebben we het kampioenschap Gouden Crack, dat is de Asduif over alle vluchten hier staan we 1,2,3,4,6,8,10. de eerste is bijna niet meer te pakken, ze was vorig jaar ook al Asduif 13-345 Gena, ook zij is uit lijn Vechtmachine met Klak en Peter van de Merwe bloed.

Dus gister: gelukkig goed verlopen, 1e op de midfond vlucht en 3e bij de jongen, tevreden? redelijk, jammer van de duivinnen, misschien had er meer ingezeten??

De duiven bij thuiskomst natuurlijk weer Electroboost en Clean Balance en een oogdruppel bij het scheiden en een Herstel Power capsule. Morgen( maandag) Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie.

De kwekers krijgen nu een week lang Clean Balance door het water en daarna 14 dagen lang LTW door het water, er liggen nog jongen bij maar dit is vast in de voorbereiding op de rui. Ook de jongen die in het Dumo hok zitten krijgen nu de 7 en 14 dagen kuur.

De jonge vliegduiven hebben vanmorgen in bad gezeten en hebben nu de broedbakken open en mogen op nest komen indien gewenst. tabakstelen op de grond, broedschalen er in en motivatie bakjes.

As vrijdag komt Henk van der Linde de nieuwe broedbakken in het weduwnaarshok zetten ( kuiper Houthandel Steenwijk). Dan komen ze zaterdag thuis in nieuwe bakken, is dat nu niet fijn??

update 12.45 uur, Bij Kat en Zoon Westzaan KLEINDOCHTER VECHTMACHINE waarschijnlijk 1e ASDUIF MIDFOND van de AFDELING

Terug