Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 21 juli 2016

21-7-2016

Goedendag

We zitten al weer een maand na de langste dag van het jaar, is toch extreem snel gegaan. Vandaag inmanden voor de laatste oude duivenvlucht van het seizoen 2016. Natuurlijk gaan we voor onze 10e eerste prijs van het seizoen, maar dat doen de andere toppers in onze club ook, en het kan zomaar een outsider zijn die er mee aan de haal gaat. Maar er voor gaan met onze 14 duifjes doen we zeker.

11 van deze 14 hebben een 100% score op de dagfond dit seizoen. èèn troef heb ik nog in handen, het kunnen er vanavond 15 worden, heb nog èèn duif "in de smiesen" , hij trainde vanmorgen weer vollop mee na zijn 1e prijs van vorige week.

De duiven trainden vanmorgen heel goed, gisteravond hebben ze niet gevlogen, het was te warm voor mij om naar de hokken te lopen, dus vanmorgen om 07.00 uur de duivinnen maar gelost, en die knalden weer door het gat... ook de doffers trainden als gekken. Ik heb ze vanmorgen verteld dat we een 700 km vlucht krijgen, geen enkele duif gaf tegengas, dus ze kunnen in principe allemaal mee..... Morgenvroeg zitten 14/15 duiven in de vrachtwagen, de andere groep krijgt nieuwe broedbakken. De thuiskomers zaterdag zullen vreemd kijken, nieuwe broedbakken en een tuinhuis van 6 meter .... Ik vertel het ze nog niet, geeft spanning voor onderweg hahaha.

Gisteren vroeg me iemand, waar zitten goede marathon duiven? Ach, bij veel liefhebbers, een opvallende dit jaar is Klaas Buwalda, volgende week maar eens even bij hem kijken bij die Teletekst duiven. Is Klaas opvallend? nee eigenlijk niet, drie jaar geleden zag ik zijn duiven voor het eerst en mocht ze selecteren, geweldige ploeg 8-tjes die nu de dienst uitmaakt. En Jelle Jellema natuurlijk, ook zo,n jonge gast, geweldige duiven, klein, top in de hand, en tegenwoordig zijn alle Jellema,s super van bouw. En bij ons in de club Reind van der Weij, drie keer weer 100% dit jaar. Voor mister 100% een gewoonte.

En een tip voor de toekomst vroegen ze me? Gebroeders Dekker Terneuzen, ik hoop dat ze een model kunnen vinden tussen hun extreem drukke leven en de duiven, krijgen ze dat met enkele jaren helemaal onder controle... dan worden ze ooit nationaal kampioen. Nu met de duiven van Bustraan er bij, natuurlijk is niet alles goud, maar de toppers van 2017/2019 zitten er wel al tussen, u gaat me in de toekomst gelijk geven.

Geachte deelnemer,

We hebben de finale bereikt. Vanuit Issodun zal aankomend weekend de winnaar bekend worden.
De Champigeons League 2017 is daarmee ook een nationaal feit geworden. U kunt zich daarvoor al aanmelden. De duiven hoeft u nog niet in te vullen. Dat kan tot 1 week voor de 1e CL-vlucht 2017. De inschrijvingskosten bedragen 5 euro. Kosten per duif wederom 1,50 euro.
De prijsuitreiking van de CL zal kort voor aanvang van de competitie 2017 plaats vinden met daarbij de nodige media aandacht.

Wij wensen u alvast veel succes.

Champigeons League Team

Terug