Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 22E
22-7-2016

Goedendag iedereen,

wel 67 duiven gisteravond in pv de Vredesduif te Noordwolde voor Issoudun ( 721 km)... 67 stuks. Maar wel de beste duiven van de club ga ik van uit voor de dagfond. Over twee weken hebben we nog Blois of zo , maar spelen we niet mee hoor, is niet voor de afdeling.

Gisteren dus 14 duiven ingezet, 12 duivinnen en 2 doffers.

Vanmorgen hebben we bezoek van Henk en Kimberley van der Linden van Kuiper Houthandel, ze komen nieuwe broedbakken plaatsen voor de weduwnaars. Binnen 10 minuten hadden ze alle broedbakken er uit en al op de kar, en stonden de nieuwe bakken reeds gereed. Ik ben er maar bij weggelopen, ik liep in de weg hahaha deze vader en dochter zijn zo op elkaar ingespeeld, top om te zien. Ze zijn ook bij Gerard Kooman geweest, naast hokje leveren natuurlijk ook even bij de kwekers kijken. Zelfs Herman Calon uit Zeeuws Vlaanderen haalden de broedbakken uit Steenwijk: de beste kwaliteit van Nederland vertelde Herman. Waarschijnlijk zijn straks de bakken ook wereldwijd te verkrijgen via group Lataire, die zijn ook steeds op zoek naar het beste.

later meer, even snel kijken voordat ze al weer naar huis zijn, zijn net raketten die twee

Update 16.00 uur,

De jongen er gistermiddag niet uit gehad, maar ook vandaag niet, regen de gehele ochtend. Dan moeten ze zo maar mee hoor, ik breng ze dit jaar ook niet weg trouwens( lappen), het is een rustjaar voor de jongen hier en voor mij, veel jongen opgevreten( bijna de helft van alle jongen), en dan nog selectie en wegblijven op de africhting van de afdeling ( Deventer, op de zelfde dag als Chateudun, met al die regen), dus weinig jongen over, maar genoeg, de besten zijn er nog ( de anderen kunnen het ongelijk niet meer bewijzen), er gaan er vanavond een 15 a 20 stuks mee, de laatkomers en ophalers van de africhten speel ik op de natour.

 

Terug