Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 5 augustus 2016

5-8-2016

Goedemorgen iedereen,

Een drukte van jewelste hier vandaag, totaal misschien wel 15 bezoekers over de dag. Eerst iemand met duiven, om te laten zien, een beginner , een jeugdlid en de vaste ploeg. Martin van Zon maar klagen over beginners en jeugd, hier gaat het goed, je moet er wel wat voor doen. Al begin ik het ook wel een beetje zat te worden soms hoor, je helpt ze, beginnen goed te spelen en ze hebben het nooit meer over je. Maar ach dat is de mensheid he.

Vanavond inmanden voor Weert, we gaan nu volgens mij voor de derde week naar Weert, maar maakt mijn niet uit hoor, ik kijk gewoon waar we staan morgen vroeg of in ieder geval waar we gelost worden, komt goed. Over drie weken 425 km, dus laten we maar flinke springen maken.

Gisteren een mooi verhaal gelezen, de heer Aretz uit Steggerdag had een duif met twee keer TT op de grote vluchten, zette de duif op de kweek, kwam een jaar niet buiten( niet buiten en niet gevlogen), een colega liefhebber die in de vakantie de duiven verzorgde pakte de duif per ongeluk vorige week voor Cahors... 1000 km, en wat denkt u? Thuis op zondag, dus 365 dagen niet buiten...... 1000 km, en gewoon thuis.

gisteravond waren er 46 duiven bij ons in de club voor Blois 680 km, enkele overnachtspelers kwamen met hun duiven en de gebroeders Bron en Bert Slot ( programma spelers), ik bracht samen met Albert Jan de Jong de duiven naar de Doorzetters te Steenwijkerwold waar ze en wij erg goed opgevangen werden, goede organisatie leuke sfeer, bedankt jongens. Tegen 21.00 uur werden ze gehaald, samenwerking heet dit, de duiven gingen naar afdeling 9 begreep ik. Zelf geen duiven mee, was alleen voor de NU en de fondclub, en daar heb ik helemaal niets meer mee. Voor club, rayon en of afdeling telde de vlucht niet.

Persoonlijk vond ik dat niet alle duiven er goed opstonden die aangeboden werden, sommige waren erg kaal, èèn duif had maar 7 pennen, moet zo,n duif mee op 680 km? Maar de baas zelf vond van wel, dus wie ben ik dan he.en èèn duif had nagels van wel 3 cm, ook opvallend, maar ze komen vast thuis toch.

Terug