Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 9E AUGUSTUS
9-8-2016

Goedemorgen                                                                                                                                                                                 Nu las ik gisteren op de site van compuclub bij de standen dat we generaal kort zijn geworden in het rayon Frisia Oost en midfondkampioen en nog een paar mooie plaatsen. Of het de zuivere eindstand is weet ik nog niet 100% maar de voorzitter van het rayon dacht van wel. Laten we daar maar van uit gaan: Kampioen van het rayon op de vitesse, midfond en jonge duivenvluchten kort. De generaal titel lang is nog bezig, hier komen nog 3 jonge duivenvluchten bij, hier staan we 3e volgens mij, maar kan nog van alles gebeuren he.

Ik begreep dat we as zaterdag miischien toch niet naar Tienen gaan met de jongen, Tienen is slecht bereikbaar (omweg voor de vrachtwagen om er te komen), Maar maakt mij niet uit hoor, ik zie het zaterdag wel, we hebben steeds een vlucht, en waar ze dan precies staan, kijk ik niet meer naar. Maakt in principe ook niets uit.

De jongen er vanmorgen om 08.30 uit, een beetje regen, tja maar ze dragen hier regenpakjes he, de beste vluchten dit jaar waren met dikke buien, andere duiven gingen aan de grond en die van mij bleken te kunnen door vliegen. (goed vettig verenpak door de bijproducten)

Het is nu precies 09.20 uur dus zal zo naar buiten gaan om te kijken waar de jongen zijn, of ze willen vallen of nog even door willen. In het seizoen vliegen de duiven hier of ik wil ze in het hok, geen dakzitten of tuin wandelen meer.

De oude duiven staan nu even stil, zijn op Blois ook niet mee geweest, was een vlucht die bijna nergens om ging, en dan vind ik het zonde om mijn duiven 680 km te laten vliegen tussen veel overnachduiven voor de poelegrap. Ja voor de Friesche fondclub was het nog geloof ik, maar daar heb ik niets meer mee. Vroeger wel, toen deed iedereen mee met de fondclub, de noordelijke fondclub, de FUNN en dan de Friesche Fondclub, dat waren de hoogste tredes in de duivensport. Nu weet een deel van de afdeling niet eens dat de Fondclub nog bestaat.

Terug