Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 11E
11-8-2016

Goedendag

We gaan dus gewoon naar Tienen met de jongen, net even op de site gekeken van Friesland 96 www.f96.nl er er staat nog niets over Tongeren wat ik zaterdagavond hoorde. Dus Tienen zal het worden, maakt qua afstand niks hoor, dus voor de duiven geen verschil. We hebben nog wel vrij korte afstanden, de polders zitten nog niet op 200 km denk ik, en straks toch Morlincourt. Maar het weer zat ook erg tegen he, kon ook niet anders, dus meestal de goede keuze gemaakt door de L.C.

De jongen er uit geweest en goed gevlogen van 08.30 tot 09.40 uur dus ruim een uur. Ik wilde ze graag weg brengen voor een 80 km, maar toch maar niet gedaan, misschien vanmiddag nog een 30/40 km. Morgen blijven ze binnen, dus vanmiddag nog anders niet voor zaterdag.

Vandaag hebben de jongen Super Energie van Beyers Galaxy, krijgen natuurlijk ook snoepzaad, Beute korrelmix en pinda,s. De donderdag is altijd de "zo veel ze willen dag"

De gewone ploeg gaat weer mee morgen, de laatste 4 of 5 vluchten geen verliezen gehad, dat is fijn in deze tijd pppfff wat zijn er weer veel jongen weg. En niet alleen slechten hoor.

Al is het wel zo natuurlijk dat we uit alles maar kweken hè . Duiven die in 6 jaar 5 keer van eigenaar wisselen via internet omdat ze geen goede jongen geven worden gewoon weer verkocht en geven natuurlijk ook bij u geen goeden... We moeten een keer af van die statiegeld duiven. Iedereen moet gewoon selecteren, okè, maar na selectie op kwaliteit.....moeten de slechten "niet weer in de verkoop" dat u een duif kocht waar niets uitkomt... moet iemand anders dan die duif hebben? NEE

Maar het komt ook voor dat en duif die niets brengt gewoon een slechte partner had, en bij anders koppelen wel bruikbare jongen geeft. Maar dan nog 5 keer verkopen in 6 jaar duid op een SLECHTE DUIF. En van dit soort duiven raken we alles kwijt. Kweek uit goed gebouwde duiven ten eerste, uit een lijn va prestatie duiven in ieder geval en kweek het meest uit duiven die zelf goed gevlogen hebben, die hebben het DNA OM THUIS TE KOMEN.

Terug