Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 13E
13-8-2016

Goedemorgen vrienden en vriendinnen,

Gisteren kreeg ik een telefoontje van de heer Boot, van het C.O.A. (opvang asielzoekers). Er was een jonge vluchteling uit Iran helemaal gek van duiven en of die bij mij mocht kijken, ja natuurlijk mag dat. Volgende week woensdag ochtend komt hij, eerst met een tolk geloof ik. Maar duivenmelkers onder elkaar redden zich best. Als er een klik is, kan hij donderdag mee naar de club. Kennis maken met de leden, en eens zien hoe het hier in Nederland gaat. Hoe of wat zijn achtergrond is zal ik woensdag wel horen.

Gisteren ook een telefoontje uit zuid Holland, vorig jaar had die postduiven club alle eieren gekregen van de kwekers van de laatste ronde, en nu hebben we afspraken gemaakt voor de eieren van de vliegers( de laatste ronde, wanneer de jongen in de schaal liggen, komen er weer eieren, en die gaan dan mee). Het zullen zo,n 20 koppels eieren worden. Wanneer hier de ouden gescheiden worden na de natour, gaan de eieren dus daar heen. Hoef ik ze niet weg te gooien, en zij kunnen er misschien iets moois mee opbouwen. ( Hellevoetsluis)

Gisteren ook nog een telefoontje uit Belgie, zeer bekend kampioen..., hij gebruikte nu twee jaar de Beute producten, en het afgelopen jaar de Prange Suppe geruild voor LTW, geweldige resultaten vertelde hij, series als nooit te voren. Eens kijken of dat ook in de reportages komt.

Andere kampioen uit Nederland ( Johan den Hartog) , had ze nu ook elke dag aan de LTW ( Iedere dag!) en ze stonden er zo super op, geweldig appte hij mij.

Lieve mensen, natuurlijk zijn goede duiven het belangrijkste, het hok, gezondheid etc, maar de Beute producten brengen zoveel extra,s bij goede duiven, geweldig om steeds te horen. Doe er uw voordeel mee.

Iedere duivenvoer winkel kan het bestellen, eventueel bij Groep Lataire, en u zelf hier gewoon via de webshop !

15 jongen mee naar Tongeren, 13 doffers en 2 duivinnen.

de 681 is toch ook een doffer, in de mand bij de duivinnen begon hij voor het eerst van zijn leven zichtbaar te koeren, dus maar twee duivinnen in de mand 675, 660.

Kampioen kort geworden van het Rayon Frisia Oost zag ik, en Generaal lang komen nog 3 vluchten, hier staan we 3e. En ook nog 1e Midfondkampioen geworden in het rayon.

Update 12.25 uur

De oude duiven vanmorgen weg gehad voor trainingvlucht, prachtig weer. De jongen gelost in Tongeren om 10.30 uur op een afstand van 234 km.

Ik zag dat afdeling 10 gewoon in Quievrain loste 100 km verder, en die zijn twee weken later begonnen( hadden geen africhting vluchten).. zonde dat wij geen 300/350 km hebben.

De oude duiven pak ik altijd gewoon van de nesten af, ook volgende week vrijdag, gewoon alles van de eieren af, de hele bups mee. Eieren kunnen er best tegen, wel doe ik de schuiven dicht en zet de kachels aan, en dan hopen op een lekkere nacht. Maar ze kunnen meer hebben dan dat wij denken hoor,

Water bij de jongen staat klaar, vandaag Electroboost, Clean Balance. Morgen het zelfde, vanaf maandag t/m vrijdag weer LTW.

Ik hoop dat er een jong op tijd komt vandaag, 13 doffers mee en 2 duivinnen

 

Terug