Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 15E
15-8-2016

Goededag iedereen,

Nog twee vluchten met de jonge duiven te gaan, en nog vier natour vluchten dan zit het seizoen 2016 er al weer op. Tot nu toe voor ons een heel goed jaar met zeer hoge prijspercentages , eerste prijzen, tot nu toe 11 stuks. en al veel titels in de club en het rayon. Nu al druk bezig met volgend jaar , hoe gaan we het "anders doen" , of wat gelijk? Ik wacht nog tot de laatste vlucht en dan maak ik bekend wat de plannen voor volgend jaar zijn. Dat klinkt veel meer dan dat het is hoor.

Bij de jonge duiven die we nu spelen zijn veel meer doffers an duivinnen, straks op de natour gaan er nog diverse mee, maar het aantal doffers is extreem hoog ten opzichte van de duivinnen, in procenten 90/10 ppppffffff nog nooit gehad, en we zijn duivinnen spelers. Zelfs de 681 blijkt nu toch een doffer te zijn.., hij was de laatste hoop op een "mannelijke duivin" ...maar nee, in de mand te Noordwolde liet hij tussen al dat vrouwelijk schoon zien dat ook hij een man is. De twee duivinnen die nog geen prijs hadden 660 en 675 waren er afgelopen zaterdag voor het eerst, meer vlieg-uurtjes en ze komen vanzelf, as zaterdag of volgende week op Morlincourt komen ze wel. Of misschien pas volgend jaar eind Mei... op 600 km met kopwind, maar dat ze het gaan doen staat voor mij vast.

As zaterdag een africhting vlucht voor de natour, jammergenoeg geen klok vlucht, jammer omdat "klokken" toch altjd meer spanning geeft. Daarom waren er ook zo veel duiven vorig seizoen voor de zomer vluchten, het waren africhtingen met een uitslag.

update 12.00 uur

De jongen er vandaag uit om 08.30 uur, de laatsten waren terug op 10.40 uur....

De ouden naar Staphorst gebracht, aan de Bullingerweg ( Dick Vogelzang) , dit is door de lucht 23 km, dus de zelfde afstand als afgelopen zaterdag, morgen gaan ze naar afslag ommen, en woensdag nogmaals om op donderdag naar Nijkerk te gaan of Zutphen.

een zeer goede vliegduivin 14-719 Hiawatha even naar het hok van de jongen overgebracht, haar doffer de 128 is een zorgen kindje, laat zich uit de bak gooien. De 128 er uit, en de 719 duivin naar het hok van de jongen waar ze kan aanpappen met een jonge doffer. Gisteren al de 707( Hoshi) duivin naar het hok van de jongen gebracht, deze 707 ook van 2014. Beetje spelen met motivatie de laatste twee vluchten, en de 707 en 719 vliegen maar mee op de natour vanuit dit hok.

 

Terug