Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 16E
16-8-2016

Goedendag iedereen,

vanmorgen weer even met de ouden op pad geweest, ditmaal zwolle afslag Ommen, 38 km of zo door de lucht. Ze kwamen de zelfde tijd thuis. Ze zitten op eitjes.

Krijgen ruim voer hoor, op dit ogenblik èèn keer per dag volle bak, zodra er jongen zijn wel wat vaker en meer vlucht gericht.

Natuurlijk LTW door het water en om de dag of soms twee dagen de Olympic MG Mix over het voer met lecithine olie. De nieuwe veren moeten alle kansen krijgen he, trainen, vliegen, jongen groot brengen en ruien, alles tegelijk, dus goede voeding met veel extra,s. Geef uw duiven ook eens het brood wat over blijft van de tafel, vinden ze lekker(als ze het kennen) en het is super goed voor ze. En verwen ze ook gewoon met groenvoer.

Donderdag inzetten voor Quievrain 321 km, twee nachten mand.. Ben ik wel blij mee, maar sommigen van u niet, vrijdag inzetten voor de natour africhting. Die van mij gaan waarschijnlijk met afdeling 10 in de mand, die gaan wat verder, en het is toch geen klokvlucht, dus maakt het ook niet uit waar ik ze zet.

Het is nu 11.15 uur, de duiven wat pinda,s voeren, snoepzaad en Beute korrelmix ( te verkrijgen bij alle duivenwinkels) en verse Beute Bak. En dan straks weer naar het werk van 14/23.00 uur

 

Terug