Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 20E
20-8-2016

Goedemorgen iedereen,

Afgelopen woensdag ben ik op bezoek geweest bij de pas 13 jarige Bauke de Boer jr uit Steenwijk, kleinzoon van de bekende Bauke de Boer. Ik zat aan tafel met een jong super talent, net 13 maar al duivenkennis wat veel van ons nooit zullen hebben. Ik kom er in de komende weken op terug. Afgelopen woensdag ook kennis gemaakt met Mohamed Zobeidie een vluchteling uit Iran. Ik werd door de heer Boot van het COA gebelt of ik "Mo" eens wilde ontvangen op de hokken, wat natuurlijk mocht. Afgelopen woensdag was hij net aanwezig toen de duiven terug kwamen van een training vlucht, zijn ogen spatten vuur. Geweldig om deze passie te zien. Afgesproken dat hij donderdag mee ging naar de Club, ook daar werd hij gelukkig met open armen ontvangen, hij mocht van diverse melkers zelfs hun duiven aangeven. Vrijdag, dus gister avond was hij er weer, ik haalde hem weer op uit het AZC Vledder, en ook ditmaal mocht hij helpen met de duiven aan te geven. Toen de vrachtwagen kwam stond hij er gelijk bij om te helpen. Donderdag reeds zeer onder de indruk van de container van Afdeling Friesland. Hij werd binnen in de truck gelaten, en mocht alles zien, het water systeem, de lucht inlaten, de voer opslag en het open deuren systeem. Wederom een geweldige actie van de vervoerder !

Ik kom op beide melkers terug deze week. Later meer

update 08.30 uur.

De duiven van Quievrain gaan los om 08.45 uur op een afstand van 321 km. De duiven op Deventer zijn gelost op 08.15 uur, en zullen hier rond 09.00/09.05 aankomen. De wind is zuidwest, maar Deventer is meer de zuidoostlijn, dus iets minder snel vandaag denk ik. Ik gok nu 09.05 uur. Voordeel is dat het oude duiven zijn en het weggetje naar huis kennen. Voer staat gereed, de eieren weer in de goede broedbakken en het water natuurlijk gereed met Clean Balance En Electroboost, vanaf maandag weer iedere dag LTW.

update 09.18 uur

Ze waren sneller dan ik dacht, een koppel van 19 stuks kwamen aan op: 08.58 uur, 4  vielen er uit, de rest koppelde aan tot ongeveer 27 stuks en die vielen om 09.01 en 09.02 , en mooi, de 4 jonge duiven die mee waren, zaten ook voor 09.10 in de klok, zw waren allemaal zo thuis, de ouden en dus de herstartende jongen

Terug