Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 29E
29-8-2016

Goedendag iedereen,

op de natour rijd ik in principe vier keer per week, op maandag en dinsdag een korte vlucht van 30/40 km en dan woensdag en donderdag wat verder rond de 80 km.

De oude duiven vliegen verder niet uit, dus op vrijdag en zondag vliegen ze niet, en op de maandag t/m donderdag rijd ik er mee maar hoeven ze niet bij huis te vliegen. Het komt er dus op neer dat ze de laatste vier vluchten van het jaar niet "bij huis trainen"

Of het moet dat rijden? nee hoor, maar ik vind het leuk werk, ik pak ze graag iedere dag uit het hok, bekijk ze en rijd er mee. 44 oude duiven pak ik zo iedere dag.

De duiven hebben nu allemaal kleine jongen, die zijn allemaal vrijdag of zaterdag uitgekomen, bij alle 22 gezette koppels, nergens een probleem nog, overal gewoon twee jongen. Ik laat de jongen ook gewoon liggen, bij mij worden de vliegers op jongen gespeelt, en ik heb twee ouders, dus ook twee jongen. Als oude duiven tijdens de natour geen 2 jongen kunnen grootbrengen en vliegen tegelijk zijn ze niet goed genoeg. Mijn kwekers zitten al samen vanaf 5 december en zitten nog steeds op nest, en ook hier zie je helemaal niets, de jongen zijn misschien nog mooier dan in januari, de ouders zeker. Volgende week zitten de kwekers 9 !! maanden samen, en geen enkele duif die mager geworden is of het niet aan kan. Maar dat is meer door de voeding en de bijproducten denk ik

Terug