Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 1 september 2016

1-9-2016

Goedendag

Het is 07.15 uur en de wekker gaat, koffie en dan de duiven pakken voor hun lapvlucht. De jongen gaan even mee voor 25/30 km en de ouden gaan naar Nijkerk wat een 80 km is.

Gisteren visite gehad uit "De Westerein" ofwel zwaagwesteinde, een prachtig kadootje meegenomen voor Klaasje, dat doet het goed hoor :)

Wederom een grote bestelling naar Groep Lataire gegaan, ongelofelijk, einde seizoen en het blijft maar gaan, steeds meer liefhebbers zien de successen, en de belangrijkheid van de producten in de rui en winter.

Hier is het natuurlijk : Wat je verkoopt gebruik je zelf ook. Ik heb alles van de Beute lijn in eerste instantie voor me zelf uitgezocht, voor mijn duiven !!

Dus ja hier gaat nu maandag tot en met vrijdag LTW in het water, en op zaterdag en zondag Electroboost en Clean Balance. Nu nog op maandag en woensdag Olympic MG Mix over het voer met lecithine olie, na de laatste vlucht om de dag.

Vanavond inzetten voor Morlincourt, de duiven krijgen een Herstel Power capsule en een oogdruppel, ja ook hier wat je verkoopt gebruik je

Update 12.00 uur. Het zat helemaal potdicht toen in langs steenwijk Meppel Zwolle en Harderwijk kwam, ze kunnen niet los zei de collega duivenmelker die mee was.... Ik laat ze gewoon los, het werd stil in de auto.... Bij Nijkerk aangekomen, nog steeds heiig over de weilanden en potdicht, duiven uit de auto, vijf minuten laten staan en los. 

Onderweg stelde ik hem en beetje gerust, ze kunnen ook op het magnetische veld oriënteren he. En een kwartiertje nadat wij thuis zijn komen ze wel hoor.... Ik zette hem af, reed naar huis en alles was al thuis, voerbak al leeg. ..... Maar Wij onderweg pppppffffff zwaar bewolkt geen zon geen blauw en zelfs geen wit......alleen donker grijs 

Gewoon iedere zaterdag standaard om 08.00 los ( oude duiven) ze kunnen veel meer dan wij denken

Terug