Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 4E
4-9-2016

Goedendag iedereen,

Gisteren hadden we 10 duiven mee op Morlincourt en 49 op Weert wat Tilburg werd.

Op Morlincourt hadden we liever wat eerder gezeten, maar toch werden we kampioen jong in de club, en dat tegen de specialisten. Onaangeweze, aangewezen en 1e Asduif.

Nu werden we dit jaar Vitesse kampioen, Midfond Kampioen, Fond Kampioen en Jonge Duiven kampioen in pv de Vredesduif, we hebben nog twee natourvluchtyen te goed, dus dat nog afwachten.

Op de natour gisteren hadden we 45 prijzen van 49 mee in het District, en Rayon E1 in Het rayon Frisia Oost en Club hadden we 42 prijzen. Een ongelofelijk percentage, van 45/49. èèn van de vier duiven die misten kwam gisteravond laat zwaar gewond thuis, en een andere van de vier die misten is een fondduifje van Albert Jan de Jong( aanvlieger).

De jongen waren 5 tot 7 dagen oud, die onder de duiven lagen, beide geslachten speel ik.

Een mooie serie op de natour is voor iedereen mogelijk, maar je moet het willen, de duiven er voor hebben en het er voor over hebben.

De vliegploeg op jongen kreeg vrijdagochtend nog een klein beetje voer, net te veel, want zaterdag verspeelden ze een minuut, en dus de eerste prijs, maar als ze dan eenmaal vallen zijn het net hagelstenen.

Bij thuiskomst door het water Electroboost en Clean Balance, de Clean Balance is ter ontsmetting op natuurlijke wijze. Vandaag zondag de 4e het zelfde, en dan vanaf morgen weer LTW tot en met vrijdag.

Terug