Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 14 september 2016

14-9-2016

Goedendag iedereen,

net terug van lappen oude duiven. Onderweg naar Deventer kwam ik diverse Friese toppers tegen, de eerste stonden al bij de Witte Paarden, bij de Mac, en tussen Steenwijk en Meppel zag ik ook nog drie rijden. Toch waren er vanmorgen twee bij die niet lappen.....zeggen ze. Nu kan het zijn dat ze met alle duiven in de auto of het karretje naar Nanne Wolff gingen... Maar waarschijnlijk jokken ze een beetje over niet wegbrengen tijdens de natour lol.

Ik ging binnendoor bij Zwolle richting Deventer, kwam door Olst, en daar aan een viswater heb ik ze gelost. Morgen zal ik er wat fotos van maken en voor u even het coordinaat bij zetten, dan kunt u daar als noordelijke spelers ook eens lossen.

De duiven gingen enorm snel, door de zuid oost vlieglijn van Olst/Deventer en de zuidoostenwind gingen ze wel 1800 mpm of zo. De duiven gingen zo snel dat voor dat ik de laatste mand van tien los had, de eersten al weg waren, zonder draaien rechtdoor, zo over de visplaats. ( ik stond op een dijk)

Update 14.35 uur

As zaterdag gaan we naar Feluy, waar het precies ligt weet ik niet, hebben we het ooit eerder gevlogen? Dus later deze week zal ik even kijken hoeveel km het is. Maar het maakt me ook niet zoveel hoor. We zien het zaterdag wel toch.

Net nog weer even bij de vliegers gezeten, warm in het hok, mega warm.

Ik las vanmorgen via via een stukje van AS , het ging over het weer, weermannen en lossingen. Tja, wat ik er van vind weet u. Lossen !

Iemand vroeg iets over bekende speler: er staat dat hij geen bijproducten gebruikt of soms een klein dingetje van Traphifarma( de laatste reportages).... of ik dat geloofde? Tja, ik noem geen namen als ze het niet willen, maar alleen in 2016 reeds 7 keer een pakje naar zijn adres verzonden lol.

nog èèn vlucht dus, dan is het klaar en maak ik de balans op. Met 13 eersten gelijk aan vorig jaar, maar toen meer vluchten( zomer vluchten), en een zeer hoog prijspercentage dit jaar.

en in de club vitesse, midfond, fond en jonge duiven kampioen en de Asduiven, en Gouden Cracks, niemand kwam er aan ook al deden ze hun stinkende best.

in het sterke Rayon Frisia oost tegen van der Stouwe Douna, J Timmermans, H Roest, Henri vd Linden, H van der Tuin, Gebroeders Homma, Wim van Dijk en al die anderen 1e generaal Kort, 2e generaal lang, kampioen midfond etc

 

Terug