Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 18E SEPTEMBER
18-9-2016

Goedendag iedereen,

Gisteren de laatste vlucht gehad, verloop was wederom heel goed. Maar we begonnen te laat, of de gebroeders Homma begonnen te vroeg, hahaha

De duiven hebben vanaf gisteren een keer parastop over het voer. Jaren niet gedaan, maar is wel een keer goed denk ik. Ik beplak het voer met Colicontrol en doe dat wat ruimer om de parastop te laten plakken.

Ook de vliegers waar de jongen nog in de schaal liggen hebben dit over het voer. Nooit wachten met kuren tot NA DE RUI, NEE, in de rui doen. dus nu.

We hebben dus niet alle kampioenschappen kunnen pakken, ook veel beter voor de anderen natuurlijk in de club, anders hebben ze helemaal niks. Vitesse, midfond, fond en jonge duiven( wederom) kampioen geworden en nu 3e Natour. Klasse van Bert en Kaylin met hun 10 duifjes en knap van de gebroeders Homma met hun verduisterde jonge duiven.

Vanmorgen de gebroeders Buwalda gehad, hun jonge duiven mogen bekijken, we doen het nu een paar jaar met groot succes, de ene broer 1e Nationaal Orange en de andere een 2e en 3e TT.

Wat ik ook leuk vond , Bij Wouter Vedder, Herman Gaal en Henk en Kimberly van der Linden de boel op scherp gezet, en ze kregen alle drie de vaart er in met alle drie de eerste gisteren. Wat systeem, goede producten en selecteren kan doen. Dat ze me gister alle drie voor zaten ach. Het kost ze een slagroom taart, een verse worst en een bos bloemen, wie wat koopt voor me moeten ze maar uitvechten haha

vanmorgen de jongens uit Hellevoetsluis gehad, ze haalden een 70 gratis Eieren. Ja gratis, voor dat u weer zegt: die Beute geeft niets weg. En deze week komen ze misschien  nog voor 10/15 koppels, als ze plek kunnen maken. Dus ongeveer 100 !! eieren voor ze.

Nu al weer plannen voor volgend jaar, vanmorgen de kwekers gescheiden. Er gaan er enkele uit, omdat ze plaats moeten maken voor EX-vliegers. eerste prijs winnaars gaan nu naar de kweek, en dan moeten er ook weer duiven van 2013 uit.

Steeds maar proberen te verbeteren. SELECTIE !!!

Terug