Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 27E
27-9-2016

Goedendag iedereen,

Wat een veren, ppppfffff gewoon te erg voor woorden. Bij iedereen denk ik, als ze nu niet extreem kaal vallen is er waarschijnlijk wat aan de hand( of ze zijn al klaar natuurlijk hahaha)

Alles zit hier gescheiden, maar eerlijk is eerlijk, nog niet alles "op tal" de kweekdoffers die er uit gaan zitten nog op hun bak, en de jonge kweekdoffers( broed 2016) die naar de voliere gaan, zitten nog tussen de laatjes. Maar dat is alles eigenlijk. Vliegers natuurlijk al gescheiden, dat doe ik altijd gelijk na de vlucht. Er zijn veel wegen die naar rome leiden, maar dit is mijn methode he.

De toekomst ziet er goed uit, lijkt me nu. Vliegers wederom in aantal teruggebracht, kwekers zeer streng bekeken, wanneer er te weinig van over zijn na drie jaar moeten ze plaats maken voor een jonge duif of een ex vlieger. Kwekers die geen kwekers blijken gaan er hier uit en gaan naar het hiernamaals. Als ik er niets aan heb, heeft u er ook niets aan.

Veel liefhebbers doen dat niet, ik ken bekendheden die zelfs hun weggevlogen jongen altijd laten ophalen....om in de voliere te doen voor de verkoop. En alle duiven die niet goed of slecht zelfs kweken gaan ook in de verkoop. U koopt die dan, en ook die kweken bij U NIET. Hoe houden we het aantal wegvliegers op pijl he. Ik hou bij welke duiven op de bekende sites staan, de te koop aangeboden duiven, sommigen worden nu reeds voor de 7e keer verkocht. Statiegeld duiven noemen ze die, het in de maag splitsen van rommel. Als je het nog niet weet hoe een duif kweekt mag het vind ik, maar na twee jaar bagger, of soms met drie verschillende partners.... bagger. dan moet u die duiven NIET verkopen aan uw sportgenoot. Ex vliegers ok, daar weten we soms niks van, jongen ok, alle kansen, maar oude kwekers, van 8 jaar oud zonder enig ...... nageslacht wat op papier komt.... die moeten dood.

later meer eerst eten

Terug