Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 3E OKTOBER
3-10-2016

Goedendag iedereen,

Selectie is het belangrijkste om verder te komen in de duivensport, en met verder bedoel ik qua prestaties. Wanneer u kweekt uit matige duiven qua bouw en of prestaties dan kweekt u die ook. Hou er rekening mee dat de kinderen bijna nooit beter zijn dan de ouders. Dus begint u met de 12e duifkampioen Vitesse in de club x de kleindochter van de 17e duifkampioen midfond in de club, was is dan de kans dat u er een topper uit krijgt? heel klein. En als die twee duiven ook nog eens matig of slecht van bouw zijn....wat is dan de kans....waarschijnlijk 0 helemaal niets, nada.

Dus wanneer u begint met kweken, doe dat in ieder geval met super gebouwde duiven, dan is er in ieder geval de kans dat de jongen deze bouw ook krijgen. En begin naast die bouw met prestatie duiven en of directe nazaten er van. Als u een kans krijgt om een jong van een topper aan te schaffen of een jong uit de broer van de topper, en ze zijn gelijk van bouw.......dan altijd die van de topper zelf. Messi en Ronaldo zijn top voetballers, maar die hebben ook broers.... zijn ook leuke voetballers maar niet messi of ronaldo. En met kinderen van die twee heb je veel meer kans dan met een kind uit een broer...

Voor mij is de bloedlijn heel belangrijk, en boven alles de bouw van een duif. Ik wil winnend DNA en een super bouw....en dat alles in èèn duif.

De laatste dagen weer veel duiven mogen bekijken uit heel nederland, van echte toppers, en steeds de besten zijn de besten van bouw.

Diverse liefhebbers gehad de laatste week die vaker hun duiven lieten selecteren op uiterlijke kenmerken volgens het BATS ( Beute Ace Traking System), en allemaal veel beter gaan spelen dan ooit.

 

Terug