Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 4 oktober 2016

4-10-2016

Goedendag iedereen

Vanmorgen weer duiven mogen bekijken van Draaisma uit Dronrijp en Gossen uit Coevorden. Ze komen beide al enkele jaren. Draaisma zei: Sinds jij ze selecteerde word het ieder jaar beter, nu 3e Generaal afdeling( dacht ik). Toch mooi om steeds te horen, liefhebbers die streng selecteren op 8-tjes, gaan steeds harder, hoger prijspecentagte etc. vooral op midfond en dagfond. Op de Vitesse is waar je woond en hoe de wind waait veel belangrijker.... zit je niet in de vlieglijn en is de wind ongunstig.. dan ben je geklopt. Zit je in de vlieglijn dan kun je met mindere duiven beter presteren dan een liefhebber met topduiven buiten de vlieglijn. En kampioen worden...in de afdeling , zit je in zwak rayon dan kun je het maar zo worden.

Vandaag dierendag, verzorg uw duiven altijd goed he, niet alleen op 4 oktober haha. Geef ze minimaal 2 keer per week een bad, vorige week zag ik bij een topspeler weer het verschil, zijn kwekers zaten niet thuis...... en kregen nooit een bad. Vierkante slagpennen en veel te smal, gewoon water gebrek( badwater). Als doe je ze elke week een keer in een emmer, maar een bad MOET.

En geef uw duiven nu in de rui eens wat extra over het voer en door het drinkwater. Karnemelk is prima, een kuur Prange Suppe is prima, een kuur LTW en Clean Balance is super. En over het voer Olympic MG Mix met lecithine olie of Colicontrol ( gelijk super voor de darmen). Verzorg uw duiven extra goed in de rui, en ze zullen u belonen in het seizoen.

Vrijdag op bezoek bij de Gebroeders Dekker en Arie Bustraan, goede liefhebbers, veel duiven aangeschaft, Vrijdag gaan we er doorheen, alleen de besten mogen blijven. Besten in de hand en daarna de jongen in de mand.

Terug