Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 19 oktober 2016

19-10-2016

Goedendag iedereen,

zeer drukke tijden hier. Veel bezoekers. Iedere dag komen er wel liefhebbers met hun duiven of voor informatie over de Beute Producten. Gezellig maar extreem druk.

Ook deze week weer fijne duiven gezien, gisteren( 18-10) waren Hilgersom-Tijssen nog op bezoek, vonden het wederom erg opvallend dat ik zo de WHZB duif er tussen weg pakte. Vorige week nog een mooie reportage in het spoor gehad, deze heb ik even gelezen. Verder lees ik eigenlijk geen spoor der kampioenen meer, geen tijd en te veel fond voor mij.

Vandaag liefhebbers uit Zwolle op beziek gehad, niet zo veel duiven hoor. Vitesse duiven van de ene liefhebber en wat Marathon duiven van de ander. De kwaliteit was matig.

Een paar dagen geleden Oane Klijnsma met vriendin uit Joure op bezoek gehad, hadden hun duifjes mee genomen. Waren bijna alle jongen kwijt geraakt, is jammer, maar was een raar jaar. De heer Klijnsma is opnieuw begonnen na een paar jaar gezondheid problemen. De kwaliteit van zijn duiven viel me wat tegen, ik heb hem 12 laten mee gegeven om te lenen voor enkele jaren. Duifjes die ik niet verkopen wil, maar uitlenen en uitgroeien op een ander hok is beter. Uit de zelfde plaats komt de heer Lenis ook nog enkele laatjes halen, zitten ze mooi in èèn club. En kan ik ze met twee, drie jaar zo weer ophalen indien nodig of gewenst. Een soort vakantie voor deze laatjes zeg maar.

later meer

Terug