Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 26E OKTOBER
26-10-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Hou uw duiven goed in de gaten nu he, zorg dat hun niets ontbreekt. Het is de belangrijkste tijd van het jaar. Uw duiven moeten altijd goed verzorgd worden, altijd 100% maar probeer nu in de rui en rusttijd eens 110% te geven. 

Ik ben nu reeds bezig met de kweek van 2017, uit welke duiven kweek ik eens wat extra,s. Jaren heb ik maar één ronde van de kwekers voor mezelf en dat moet anders. Ik moet meer voor mezelf zorgen in plaats van voor anderen.

De kweekdoffers worden minder in aantal, twee zijn terug naar de fokker, twee zijn uitgeleend en vier gaan naar Saoedi Arabië , maar nog moeten er enkele weg, ik heb er te veel, ik moet minderen. Bij duivinnen ligt het iets anders, daar kun je best wat extra van hebben, maar doffers...... ik wil maar de helft van de broedbakken bezet hebben. 

Hier iedere dag bezoek, iedere dag duiven door de handen van andere liefhebbers, en dat is een geweldig mooi leer proces, je krijgt alle duiven in de handen van de spelers, en iedere keer zijn de beste vliegers ook de besten van bouw. Natuurlijk uitzonderingen , soms een geweldige duif die nooit in de mand geweest is.... maar een super vlieger...slecht van bouw die zie ik nooit !!!!! Dus wat kunnen we doen met slecht gebouwde duiven? Weg, want die worden het nooit.

Ik wil alleen nog maar duiven op mijn hok die super van bouw zijn . Zijn dit allemaal goede duiven ?????? Nee zeker niet, je kunt niet in het kopje kijken. Maar slecht gebouwde duiven worden NOOIT supers, dus die kunnen allemaal weg.

Vandaag bezoek gehad van Beerten van der Schoot uit odiliapeel. Beerten is 17 jaar en had een hokbezoek gewonnen bij mij, op de npo dagen vorig jaar. Geweldig toch. Hij had zijn broer, stiefbroer, moeder en vriendin mee genomen. Super gezellig. Ik gaf hem de keuze uit twee jongen om mee te nemen, maar kon geen keuze maken, dus beide maar mee. En een kweekdoffer te leen. Een zoon van Jubbetje van familie Hakvoort. Mogen ze een jaar uit kweken 

Om even terug te komen op het begin, verzorg uw duiven goed, geef ze om de dag olympic MG mix over het voer met beute lecithine olie. En geef uw duiven regelmatig LTW door het water, en eens een paar dagen clean balance ( schoonmaken van het binnenwerk) 

En natuurlijk iedere dag verse beute bak. 

Er zijn echt liefhebbers die nu bezuinigen op voeding en of grit en mineralen , maar die klagen straks in de maanden mei, juni en juli weer dat ze niet mee kunnen komen. Ja in april kan iedereen mee komen, iedere duif kan op de Vitesse mee komen, maar de kampioenschappen worden verdiend later in het seizoen. 

Terug