Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 2E NOVEMBER
2-11-2016

goedendag iedereen

Vandaag wederom een drukke duivendag gehad. Vanmorgen eerst mijn eigen duiven gedaan, toen al vroeg in de auto met grote willem vertrokken naar Nunspeet . De grote kampioen Gerrit Elskamp had me wederom uitgenodigd om zijn jongen en nieuwe aankopen te beoordelen. 

Ieder jaar een grote eer om zijn duiven te mogen bekijken. Gerrit is er van overtuigd dat het helpt met zijn eigen beoordelingen en keuzes. De 60 vond ik de beste jonge duif, en Gerrit vertelde me dat dit ook de beste jonge duif was in 2016, dus leuk dat ik gelijk had. Er zat een jonge duivin tussen de zomerjongen....... zo ongelofelijk goed, de 465 uit mijn hoofd gezegd ...ik wilde haar meenemen.... maar dat ging helaas niet. 

De 60 werd volgens Gerrit gekweekt uit twee 8,5 duiven, een perfect koppel ouders dus. 

Twee andere sportvrienden hadden ook duiven meegebracht , hier zat een mooie doffer tussen..... een Harry, geweldige duif uit de jonge Harry van Anton Ruitenberg te Zwolle. Ik kreeg hem in de handen en zei: Koopman kleine Dirk type. En dan is het leuk als klopt. De doffer bleef achter bij Gerrit Elskamp voor samenkweek. Prachtig toch.

Vanmiddag ben ik op bezoek geweest bij een vriendenclub met topspelers, namen noemen we niet, gaan over op mijn producten, twee van de zeven hadden dit jaar getest en waren een klasse beter gaan spelen, nu de gehele middag met de 7 toppers aan tafel gezeten hoe we het vanaf nu gaan doen. Ze gaan met zijn allen er vol in, mooi voor mij. Eind volgend seizoen laten we misschien wat weten. Is hun keuze.

De asduif hier 16-687 is gekweekt uit happines uit Cadoc x een dochter van de witneus x Andijkje van Dirk Verleun. Waren wat vragen over.

Morgen weer een leuke duivendag, bekende Belgische topspeler hier op bezoek.

Terug