Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

EEN HEERLIJKE DAG IN KALMHOUT
6-11-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen,

gisteren zaterdag de 5e was ik te gast in Kalmhout( bij Brasschaat) bij dokter Patrick Cassimon en zijn clubleden. De dag was van begin tot eind tot in de puntjes verzorgd. Vooraf het selecteren of keuren kreeg ik een lijstje met namen, aantallen en tijdsduur. Iedereen was op tijd of zelfs te vroeg, dus wachten hoefde ik niet. Het was natuurlijk een dag van duiven en selectie, maar wat een sfeer, ik heb gelachen van begin tot einde. De eerste twee keer dat ik de dokter ontmoete was hij "rustig en echt een dokter", maar nu kwam zijn droge humor iedere keer "tussenbeide", geweldig wat een sfeer in het clubgebouw. 

Diverse prachtige duiven gezien, van echte Vitesse mannen tot Barcelona vliegers. Er was een 8,5 bij van meneer Morren uit Zoutleeuw, een fondduif die we in de toekomst hopenlijk vroeg op de uitslag zien van Barcelona ( nog een jonge doffer dus even geduld ) 

Ook duiven mogen bekijken van Vitesse mannen, opvallend was wel dat er niemand echte Vitesse duiven had, ze speelden hier de snelheid met midfond en allround duiven. Echte sprinters zoals je in sommige gebieden ziet waren er niet bij, eigenlijk moeten ze hier wat verder spelen.

Als laatste was de heer van Laerhoven aan de beurt, te veel duiven, mooie selectie gemaakt, advies gegeven en hopenlijk gaat hij het doen. Even een jaartje opnieuw beginnen met de jonge duiven en het komt goed. 

De duiven van Mario Carvers waren opvallend mooi verzorgd .

Volgend jaar hopelijk weer

 

 

 

 

Terug