Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG
10-11-2016

goedendag vrienden en vriendinnen,

Vanmorgen bezoek gehad van Gerard, Gerard is een man die na een druk werkend leven opnieuw met duiven is begonnen. Hij pakt het goed aan, natuurlijk op zoek naar goede duiven maar eerst begonnen met het bouwen van een perfect hok. Het hok kwam er, en de duiven ook. En nu vanmorgen liet hij de aangekochte duiven bekijken en op papier koppelen . Hij had 10 duifjes bij hem van ene Beute uit Wilhelminaoord, en twee duiven die hij kreeg van een duivenvriend, dit waren twee rechtstreeksen van Bert Knaven uit Didam.

11 van de 12 duiven kregen van mij een 8 of hoger( 8+ en 8,5) , één duivin bleef iets achter met een 7,5. De doffer van Bert Knaven kreeg van mij een 8,5 wat een geweldige doffer. Wel een grote doffer, een gigant, van bouw een Vitesse duif. Hij leek sprekend op één van zijn voorouders de olympiade 003 van Leo Heremans/Gust Jansen. 

De nestmaat van de 8,5 kreeg een 7,5 , ze was wat te groot en iets te bonkig. Maar we gebruiken haar wel, tegen een super gespierde Vechtmachine. 

Maar opvallend was hoe de duiven er uit zagen, als door een ringetje te halen. Geweldig !!! De ene nog mooier dan de andere, ja qua bouw ook, maar qua verzorging een voorbeeld voor velen. Nu weet ik natuurlijk in welke club deze man gaat spelen, en dat is zijn club nog zo een super verzorger zit. Maar verschil met Gerard en zijn clubgenoot is, dat Gerard ze ook wil spelen. Ik heb duiven om te spelen, maar doe er alles aan, om ze zo mooi, gezond en fit mogelijk te krijgen en te houden. Kijk, dat is de instelling . Top.

Morgen komen de mannen uit Leiden weer, leuke gasten, goede spelers. Zal mij benieuwen wat ze aan duiven laten zien. 

2017 zal een jaar worden hier wat in het teken zal staan van de jonge duiven( althans zo denk ik er nu over) , 2017 gaan we proberen een groep jongen te kweken uit de besten, en dan vanaf de eerste week voorbereiden op de toekomst . Nu twee seizoenen heb ik de focus gelegd op de oude duiven, en heb de jongen er " naast gezet, op de reserve bank " , maar in 2017 moet ik echt even een jaar op focussen. Dus er moet en zal tijd worden vrijgemaakt voor de jongen. Alles wat ik jaren adviseer qua opleiding van de jonge garde, moet ik nu een jaar zelf doen. Dus kweken, leren, weten, begeleiden en vliegen.

Met 7 ex vliegers in het kweekhok krijgt deze een enorme boost van bevlogen DNA. De duiven zitten er, de jongen komen er, en in 2017 moet het met de jongen gebeuren, een nog sterkere basis voor de toekomst. 

Ach,en de vliegers die er nu zitten.....moeten het ook kunnen zonder die oudjes .....(2013) 👍

Terug