Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 12 november 2016

12-11-2016

Goedendag iedereen,

Koud buiten man man man , even wennen hoor. De waterbak in de voliere gewoon vol ijs. Maar voordeel, overdag mooi weer he, de duiven trekken mooi strak.

Ik heb toch besloten om mee te doen met de voorselectie van de Olympiade, èèn doffer uitgezocht de beste vliegdoffer van de club, 2e Gouden Crack. 14-808 " Haspeslagh". Geweldige vliegdoffer en nog mooi ook. Of hij mooi genoeg is? het is geen show duif hè. Het is een vlieger die alles mee is geweest, ook alle fondvluchten. Ik heb 5 plaatsjes besproken 2 doffers en 3 duivinnen, maar doffers zal toch maar èèn worden denk ik. en de duivinnen nog even kijken, dochter vechtmachine 14-688 zowiezo.

Maar als ik de een kanshebber moet aanwijzen van mezelf ga ik dus voor HASPESLAGH 14-808, won 18 prijzen dit jaar en het seizoen er voor 10 prijzen, dus 28 prijzen in twee jaar is voldoende voor de standaard klasse, als jaarling in 2015 dus won hij een 1e in het ACG , Rayon en Club.

Zijn vader is een rode doffer die door een groep kenners uit Zutphen e.o werd afgekeurt, ik vond het een geweldige duif, de vriendengroep vond het een dweil. èèn iemand geeft dan zijn mening en de rest is volgzaam.Nu twee jaar later is dus het een zeer goede kweker zoals ik voorspelde ! vader van Caroline en vader van Haspeslagh dus.

De Vader van Haspeslagh is een samenkweek tussen de Rode 340 van combinatie Poessenauw uit Arnhem met 1e NPO x dochter Vechtmachine( deze dochter zit nu bij Piet de Vogel). De moeder van Haspeslagh is een dochter van het koppel wat ik samen zette bij de Arie van Dijk uit Houten. Ik vertelde hem: zet u deze eijerkamp doffer op de 83 duivin dan heb je een top koppel, de rest kon hij toen wel opruimen, niet goed genoeg. Uit het koppel kreeg ik van Arie in 2013 twee jongen de 929 en 929...... de 928 is moeder van HASPESLAGH !,en haar nestzus de 929 is een super vlieg en kweekduivin met twee eersten ! en 12 x bij de eerste 10, en weer moeder van de 15-584 en 585 !... Wel is de vader van de 84 en 85 weer kleinzoon Vechtmachine .

Dus nu spannend of Haspeslagh mooi genoeg is.... In mijn beoordeling een 8,5 maar ja dat is voor vlieg en of kweek. En ik kijk niet naar schoonheid. Maar deze 808 is ook gewoon mooi.

En Harmony 14-688 die ook mee gaat naar de voor selectie ( denk ik nu) is een rechtstreekse dochter van de VECHTMACHINE, Of zij mooi genoeg is? 25 prijzen in twee jaar, dus wel een goede...maar Tentoonstelling? in mijn optiek 92,25 ( TT punten)

Het ligt er ook een beetje aan wie de keurmeesters zijn volgende week zaterdag he, en de form van de dag. En niet vergeten, bij mij gaan ze vrijdag al in de mand...ik ga op vrijdag reeds naar Houten, dus de duiven zitten een dag langer in de mand.

Wat ook zeker een kanshebber is voor de standaart klasse is een duif rechtstreeks van Braad de Joode die ik kreeg in 2013 de 306 "Blue Home" , maar naast super vliegduif dus ook mooi. Maar na drie jaar bellen, vragen, mailen nooit een antwoord gehad van ze: waar komt de duif uit? het is de enige duif op mijn hok zonder stamkaart, ik weet dat maakt voor het vliegen niets uit. Maar of ik nu die prachtige duivin naar de Olympiade voorselectie moet sturen met ze een verhaal? Ik besluit volgende week vrijdag wel of ik haar meeneem.

En misschien dat ik Gail de duivin van Arie van Dijk meeneem, deze 13-929 is dus met twee eersten een supertje maar ook gewoon prachtig mooi ( de besten zijn bijna altijd mooi in ieder geval van bouw)

maar wat is mijn kanshebber voor de "Olympiade" ? HASPESLAGH... als iemand die 91 punten geeft ? hahaha hopenlijk lezen de keurmeesters mijn dagboekje niet. Maar ze weten ook niet van wie de duif is toch? blind keuren toch.

 

Terug