Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

2 DECEMBER 2016
2-12-2016

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Wat een geweldig mooi gezicht is het toch om de kweek doffers en duivinnen te zien, de èèn nog perfecter van bouw dan de andere, foutjes vinden we hier niet meer.

Dat wil niet zeggen dat alle jongen goeden worden hè , nee dan was het heel gemakkelijk, nee de ouders van mijn toekomstige jongen zijn allemaal perfect van bouw. En de kans op perfect gebouwde jongen is dus groter, en dan hoop je dat het in de kop ook goed zit. Uiterlijk kan een duif perfect zijn, maar wanneer hij dom is, of geen wilskracht heeft, doet hij het echt niet hoor ondanks zijn perfecte bouw.

Maar ik wil perfect gebouwde duiven om mee te beginnen, als je met foutjes begint in het kweekhok....... dan is de kans op foutjes bij de kinderen veel groter. Dus foutloos en perfecte ouderdieren dat is hier het begin !

Bij bezoekers die hier dagelijks komen laat ik wel eens zo een duifje zien, ik loop dan naar het hok van de kweek duivinnen en pak de eerste die voor mijn voeten loopt. Wanneer ik dan zo een duifje in hun handen geef weten ze in ieder geval wat ik bedoel met een perfect gebouwd duifje.

Maar naast zo een mooie bouw...moet het in de kop ook goed zitten, en het mooie van de duivensport is dat we dat NIET KUNNEN ZIEN. En daarna, wanneer de bouw en het koppie goed zijn, dan komt U er nog hè.  U moet zorgen voor een goed hok, goede voeding, motivatie etc etc en ook nog eens perfect gezond. Maar  op MIJN hok , begint de cirkel bij een perfect gebouwde duif.

Maar op dit ogenblik, lijkt het kweekhok geweldig, ik koppel nog niet, even een tien dagen later dan normaliter, het zal rond de 13e/14e worden denk ik. Ik wacht even een mooie dag af, maar wanneer de winter inslaat... of mijn gedachten er niet bij zijn, koppel ik nog later dit jaar.

Terug