Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

5 DECEMBER
5-12-2016

goedendag iedereen,

5 december 2016 , sinterklaas dag. 

Prachtig mooi weer voor ons maar ook voor de duiven natuurlijk. De duiven zitten hier al weer in bad, zelfs met ijs op het water, duiken ze er in. Morgenvroeg gaan willem en ik de kwekers bekijken, we gaan ze op papier zetten, ik heb ze allemaal in mijn hoofd, maar nu morgen ook op papier, hoe is de stand van zaken nu precies? Welke kwekers zijn nu het allerfijnste in de hand op dit ogenblik ( ik koppel over een week waarschijnlijk ) , en welke gaan we nu echt tegen elkaar zetten. 

De laatste jaren deed ik het uit " de losse hand" , maar nu eens ouderwets op papier, precies passend. 30 kweekdoffers zitten er gereed en zo,n 35 kweekduivinnen. Dus even alles op papier .

Natuurlijk is de vechtmachine de stamvader hier, waarschijnlijk zal iedere broedbak wel een nakomeling huisvesten, maar waar zetten we ze tegen, dat is steeds zoeken, de bijgehaalde duiven zijn uiteraard ook geweldig van bouw, daar zorg ik wel voor, ik zoek ze zelf uit. Maar of het klikt met de vechtmachines...dat is altijd afwachten he.

In kruising met andere duiven blijken de vechtmachines de bepalende lijn te zijn, op veel hokken zien we al enorme prestaties met deze lijn. En zeer belangrijk vind ik, zetten de mensen ze tegen Vitesse duiven......dan worden de nazaten veel sterker, zetten de mensen de vechtmachines tegen fondduiven en of eendaagse fondduiven dan worden ze veel sneller.. Je pakt ze er vaak uit..... die extreem korte armpjes, die trillende spieren, en die boze koppen bij de duivinnen. 

Dus morgen de 6e ........ welke tegen welke, de toekomst is wederom begonnen, en kweekt u nog steeds met zesjes...... verwacht dan ook zesjes bij de jongen, ik wil achtjes , en dan hopen dat er ook verstand in zit....dat kunnen we niet zien. Maar de bouw en kwaliteit van de ouderdieren.....daar kunt u ALLES aan doen.

 

Terug