Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 24 december 2016

24-12-2016

goedendag vrienden en vriendinnen, 

Vandaag in Oldenzaal geweest, gezellige sfeer en goede duiven , geweldig toch. Er was een jonge duif bij die in de club 4 eerste prijzen won, nu zal dat niet tegen enorm veel duiven zijn geweest maar toch vier eersten !! En een geweldige duif in de hand , ik gaf hem een 8,5 , en ja natuurlijk dat voordat ik hoorde over de prestaties. 

Blue Magic van Vincent Bonnes was er ook, asduif van de grensstreek , en natuurlijk ook een geweldige duif in de hand, toppers zijn altijd goed van bouw ..... vooral op de " langer vliegen vluchten " . Ik zeg het vaker , de eerste 1,2 misschien 3 uurtjes vliegt een duif met zijn kop, daarna moet de bouw echt goed zijn anders red hij het niet.

Heel opvallend waren de vijf (5!) jongen van de Asduivin van de gebroeders van Langen.... alle vijf toppertjes ! , de moeder is geloof ik 4e olympiade duif of zo, maar die vijf kinderen ....... toekomst van het hok gebroeders van Langen.

Vanmiddag is ook de nieuwe hokverzorger begonnen, Tim en Coen ( broers) gaan samen hier de hokken schoon houden , het zijn nog nog geen duiven melkers , maar wat niet is kan nog komen toch. Tim , de jongste heeft vandaag alles schoon gemaakt, Coen heeft griep , volgende week doen ze het samen. 

Met de duiven gaat het hier geweldig, ze blinken als paardenkeutels in de maneschijn ...

Prettige kerstdagen , en geniet er van. 

Terug