Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 1 januari 2017

1-1-2017

goedendag vrienden en vriendinnen,

Begin van het nieuwe jaar, nieuwe ronde , nieuwe kansen voor iedereen. 

Hier liggen bij de meeste koppels eieren in de schaal, mooie gezonde eieren. Tot nu toe nergens problemen. Ik hoop ook dat het zo blijft. 

Vandaag is mijn moeder 84 jaar geworden, over tien dagen mag ze eindelijk naar haar nieuwe huisje in het anker te Meppel, na jaren in Reggersoord te hebben gewoond en dat met twee mensen op een kamer nu eindelijk in de totaal verbouwde anker. Haar eigen spulletjes kunnen nu van wilhelminaoord naar Meppel gebracht worden, eigen spulletjes . Ze mist haar duiven wel hoor, iedere dag bezoek toen ze nog in wilhelminaoord woonde, iedere dag in de hokken aanwezig...en nu een huisje in het centrum van Meppel waar ze verzorgt word. Zonder duiven maar wel met herrinering aan de mooiste sport van Nederland : duivensport.

Gisteren heb ik ook de trailer op Facebook geplaatst van de film die gemaakt is door de koerier, Beute in Saoedi Arabië , mooie trailer van geweldige film waarschijnlijk. 

Totaal andere duivensport in dat land, mooie duivensport dat wel, geen haat en nijd zoals hier. Nee, de duivenmelkers kwamen van heinde en ver om er bij te zijn, Koeweit , de Emiraten , en dan de kleine olie staatjes, ik heb ze allemaal gezien en gesproken , met zijn allen zittend op de grond, en respect voor elkaar. Geweldig.

Volgend jaar gaan we vast weer, tis daar fantastisch 

De film komt uit medio Mei waarschijnlijk bij de koerier duivenfilms 

Groetjes en geniet van het nieuwe jaar. 

 

 

Terug