Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

5 JANUARI 2017
5-1-2017

 

 

goedendag iedereen

Koud buiten, machtig koud brrrrrrrr 

De duiven hebben er zo te zien geen enkele last van, ze zaten vandaag gewoon in bad. En rennen achter elkaar in de volière en het hok. Wij staan te blauwbekken buiten, en de duiven...... nergens last van. Dat zien we ook in de zomer he, wij staan te zweten buiten, kunnen geen stap verzetten, en de duiven......maken nog een extra rondje omdat ze ook hier goed tegen kunnen. 

Wat ik zo her en der hoor gaat het bij iedereen goed met de kweek, diverse mensen hebben de jongen al een ring omgedaan. Zelf hebben we nog niet zo ver hoor, hier zitten ze op eieren. Na mijn bezoek aan Saoedi Arabië heb ik ze samen gezet. Ze kwamen goed op eieren, maar niet allemaal tegelijk hier hoor, dat is volgens de verhalen bij anderen wel zo, 8 dagen na koppelen alle koppels het eerste ei.... hier niet hoor, nooit eigenlijk, ik vind het heel normaal dat er 14 dagen tussen het eerste en laatste koppel zit, ik maak me niet druk. Ze zijn super gezond, maar een jong duivinnetje komt wat later op gang, geeft niets tijd zat.

Vandaag duiven gezien van vijf liefhebbers, zaten grote verschillen in, vooral in verzorging. 

Net een discussie gevolgd op Facebook over gesloten stuiten bij duiven, sommige weten totaal niet waar ze over praten, maar is wel leuk om te volgen hoor vanaf de zijlijn. 

Vanmiddag weer potten zitten maken, Electroboost en olympic MG mix, alle ingrediënten waren weer vers binnen en dan beter gelijk verwerken tot eind product. Nu in de kweek zie ik veel vraag naar olympic MG mix, LTW en lecithine olie.

Geniet van de avond.

 

 

Terug