Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 17E
27-1-2017

Goedendag iedereen,

Op vrijdag 10 februari te Ede in Hotel Reehorst, het NPO bestuur geeft uitleg over hun plannen, wel moet men zich aanmelden, iedereen welkom , maar wel aanmelden, vol is vol.

Op vrijdag 17 Februari open dag bij Team Koopman te Ermerveen, ook hiervoor even aanmelden, mooi om daar eens te kijken, de jongen die er bekeken kunnen worden, komen op de Herbots site.

Op 4 en 5 Maart de voorjaarsbeurs te Houten, daar moet u natuurlijk bij zijn. De mooiste, drukste en gezelligste beurs van de wereld lijkt me.

Hier vanmorgen wederom wat jongen in het Compustam programma gezet, 2017 al.... ik weet nog dat ik begin jaren 90 bezig was met een kweeksysteem richting 2000, hele plannen had ik toen om fondduiven in te kweken in onze klak duiven, in 1990 haalden we fondduiven bij Hans Eijerkamp, we gingen er mee spelen, èèn hele goede, een Delbar, de rest was niet goed, maar dat is normaal. De Delbar zou ik dan in de stam brengen.....maar nooit gedaan, na ongeveer 4 jaar spelen, en heel goed, gaf ik hem aan Gunter Prange, hij had Delbar duiven. Vader Beute overleed in 1999 en ik ging gewoon verder met de Janssen cq klakken, in 2002 nog de beste duif van de afdeling met de 063, toen de fout gemaakt om tussen 2000 en 2008 te veel in te telen naar die 063 met onbevlogen broers en zusters en kinderen. In 2006 kreeg ik bij aanschaf van een keuken bij Eijerkamp 26 jonge duiven, daarbij zat de 338, die later 9 eerste prijzen won, ik had het licht gezien. Door het bekijken van de beste duiven van Nederland zag ik dat die toppers er anders uitzagen dan die ingeteelde Klakken. de 338 was een moderne duif, en zag er uit als een klasbak, en werd een klasbak. Toen wist ik het zeker, toppers zien er uit als toppers maarrrrrrrrrrr, niet alle duiven die er uitzien als toppers zijn ook toppers, ze kunnen dom zijn, of geen wilskracht hebben, of zelfs kunnen de fouten bij de baas of het hok liggen, maarrrrr:

De beste duiven van Nederland hebben allemaal de kenmerken van de toppers, en daar zoeken we naar. Dus eerst handkeuring voor mij en dan mand-eind-selectie.

Wanneer ik ALLEEN vitesse zou spelen, zou ik de mand laten selecteren denk ik, de eerste 1,2 misschien 3 uurtjes kan een duif kopprijzen winnen met zijn verstand, orrientatie en wiskracht en of motivatie. Maar omdat de duiven hier alles moeten vliegen van 1 uurtje vliegen tot 12+ uurtjes soms.... is de hand belangrijker of net zo belangrijker als het verstand

Ik krijg regelmatig duiven door de handen, thuis of in het lokaal( inmanden), die voor de dagfond moeten zijn... en bij voorbaat al denk: een keer zwaar en ze zijn te laat, een tweede keer zwaar en ze zijn weg op kapot. Lange armen, weinig spieren, geen spanning en een wapperstaart..... laat die aub gewoon op de korte gemakkelijke vluchten.

Terug