Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 29E
29-1-2017

Goedemorgen iedereen,

De hokken weer schoon( in de rui, winter en kweektijd twee keer per week), en weer een aantal jongen een ring omgedaan.Ik zag bij de 807( Rode duivin) twee rode jongen liggen dus beide doffers. En bij de 811 ligt een mooie schimmel(Grijs), dus een beetje kleur is er al. En bij de Asduif Gena alias 1e Gouden Crack liggen twee schaly,s , kleur zegr me niks maar ach, het is leuk.

Op duiven.net zag ik een Rode doffer uit twee krassen, een gewone postduiven kleur rood, uit twee gewone krassen kan niet. Dus ergens zit een foutje. Deze foutjes komen heel veel voor, meestal is de vader de vader niet, komt bij de mensen ook heel veel voor trouwens. In open volieres of hokken is vreemdbevruchting aan de orde van de dag, daar kunnen we niet veel aan doen, maar zie je iets wat niet kan.... verkoop hem dan niet, speel er gewoon mee, en zet bij vader: onbekend.

Uit een blauw koppel kan geen kras komen. Uit een blauw koppel kan geen rode komen, etc. Hier en daar zie je een "miskleur" een foutje van de natuur, lijkt vaak op sierduiven-rood, ok dat kan, maar gewone rode of gewone valen uit een blauw of kras koppel kan niet.

later meer

Terug