Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 10 februari 2017

10-2-2017

Goedemorgen iedereen,

Vandaag de duivinnen in hun eigen hok, na vandaag staan ze dus op weduwschap. Ik was wat later dit jaar, normaliter koppel ik rond 5 december en afgelopen winter dus 10 dagen later door mijn reis naar Saoedie Arabie. Maar nu 10 februari is het dan zover, de duivinnen "gaan er af" , de jongen zijn groot genoeg maar blijven nog enkele dagen bij de doffers. Een methode die hier al jaren gebruikt is.

Vanavond dus de NPO bijeenkomst te Ede, ontvangst vanaf 18.45 uur, ik begreep dat het een volle boel gaat worden, het zou duren tot 22.00 uur, maar ik denk dat er wel een uurtje bijkomt.

Afgelopen woensdag ben ik bij dokter Wolff geweest met vier kwekers, Nanne vond ze er geweldig op staan, hij was onder de indruk vertelde hij vooral van de conditie, pluimen en blinkende ogen.

Over veertien dagen wederom een afspraak, dan de eerste keer met de vliegers. Ik neem iedere twee weken vier tot zes duiven mee, vorig jaar niet veel bij de dokter geweest, ook geen problemen gehad trouwens, maar ik wil er nog wat korter op zitten, dus goed in de gaten laten houden.

Terug