Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 12E
12-2-2017

Goedemorgen iedereen,

De jonge duiven zijn er allemaal bij weg, een mooie ronde zit nu in het "nieuwe hok" , besloten om ze daar een jaar in te gaan spelen. In dat hok, wat eigenlijk op de verkeerde richting staat ( zuid westen), komt de forme pas laat, dus in 2014 met de jongen er op ging erg goed, maar in 2015 met de ouden er op ging erg slecht ( vooral in het begin) door de kou en te weinig zon. Maar in hoogzomer....dus wanneer de jongen vliegen....is het juist lekker. Dus 2017 gaan de jongen op het "nieuwe hok"(Dumo 2007).

Ze allemaal in de handen gehad, ze zien er geweldig uit, prima opgekomen, en geen terugval in de paar dagen met alleen de vader om ze te voeren.

De vlieg ploeg zit nu dus op weduwschap, er kwam een vraag of ik ze nog weer koppel straks in Maart? In principe niet, ik doe het nooit meer, vanaf nu staan ze gewoon op weduwschap. Andere jaren koppelde ik rond 5 december, het afgelopen jaar( dus dit seizoen) tien dagen later, dus nu ook tien dagen later op weduwschap.

De duivinnen weg met de jongen? Was ook een vraag, ja dat kan natuurlijk, maar ik doe het nooit. Wanneer bij enkele koppels weer een ei in de schaal ligt, gaan de duivinnen weg, hun eigen hok en staan dus op weduwschap, en de doffers brengen de jongen verder groot.

Waarom de jongen niet met de duivinnen? , persoonlijk vind ik dat de duivinnen dan te veel voer krijgen, kweekvoer nog en de duivinnen die geen jongen voeren kunnen dan makkelijk aanlopen onder elkaar...en dat gedrag blijven ze dan gemakkelijk volhouden. Dus bij mij de duivinnen er bij weg en gelijk op lichter voer.

later

Terug