Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 16 februari 2017

16-2-2017

goedemorgen iedereen,

En???? Heeft u er ook zo een zin aan??? Ik wel !!!! Aan de voorjaarsbeurs ten eerste en dan aan het nieuwe seizoen, seizoen 2017. 

Hier in wilhelminaoord zijn we er klaar voor, de ouden zitten op weduwschap en de jongen zitten in hun eigen hok( eerste ronde ) , dus wat dat deel betreft kan het seizoen beginnen. 

Vorige week ben ik met de kwekers bij Nanne Wolff geweest, ze zagen er goed uit, de conditie, pluim en ogen , alles was in orde. 

Volgende week woensdag ga ik wederom naar dokter Wolff, maar ditmaal met de vliegers, ik zal twee doffers en twee duivinnen mee nemen. Één doffer gaat specifiek mee, door een onbekende reden heeft hij een wat opgezette kop, ja hij heeft erg gevochten met zijn buurman, maar dat het nu al enkele dagen blijft, is me toch te lang, dus mag dokter wolff er even naar kijken.

Ook heb ik een onderhoud gehad met een andere bekende duivendokter, Raf Herbots, zeer goede duivendokter uit een echt duiven melkers gezin, vader, broer en zus zijn professioneel duivensporter. Raf heeft altijd nieuwe ideeen , fijn mens om mee te praten ook. 

En tussen de voorjaarsbeurs en de eerste vlucht is het mijn jaarlijkse bezoek aan Henk de Weerd te Breda ( Belgica de Weerd) , ook bij hem laat ik de duiven een keer onderzoeken.

Waarom meerdere duiven dokters? Ik ga iedere veertien dagen naar Nanne Wolff, mooi dichtbij en een zeer goede dokter en duiven speler. Maar twee keer per jaar een andere insteek, is goed voor mijn inzichten. Dus Raf Herbots en Henk de Weerd. 

Maar de andere doktoren ?? Neem van mij aan dat onze duivendokters waaronder Peter Boskamp en Hans van der Sluis(Göbel) de beste doktoren ter wereld zijn. Wanneer ik zie hoe het in andere landen is gesteld met duiven doktoren dan zijn wij het beste af. Op onze 17.000 liefhebbers zo veel goede artsen in ongekend . In Duitsland bijvoorbeeld moeten sommige liefhebbers 200 km rijden om bij een duivenarts te komen, en in heel veel landen waar ik was, waren er geen eens artsen.

Maar naast dat duivenartsen bezoek heb ik wel een eigen mening he, ik geef geen medicatie meer, tenzij de dokter iets vind. In 2010 heb ik het eerste jaar zonder medicatie gevlogen, tot en met nu 2017( februari ) , zijn de duiven natuurlijk altijd geënt tegen paramixo maar hebben ze verder alleen zo nu en dan een Belgamagix gehad, verder geen medicatie meer. 

Het Beute systeem met LTW, Clean Balance en Colicontrol houd veel trammelant tegen, maar het zijn geen genees middelen, het zijn natuurlijke producten om dikke koppen, het Geel en darm problemen te kunnen voorkomen. Het helpt het eigen systeem, maar bij ziekten.... echt ernstige problemen moet u ingrijpen samen met de duivenarts naar keuze. Erg blij ben ik met de resultaten van de Beute producten gebruikers , de meesten gebruiken geen of zeer weinig medicatie. En mooi voordeel is dan, dat wanneer je 6 dagen voor een speciale vlucht dan een keer een Belga Magix opsteekt het zelf echt resultaat brengt op de uitslag.

Vanmorgen wederom een groot kampioen aan de lijn gehad: Gert Jan die vitaminen die ik gaf, deed ik sltijd door de LTW en vroeger door de Prange Suppe, kunnen die van jou er ook door? In plaats van die ik nu gebruik? jazeker, u kunt de nieuwe BEUTE VITAMINEN 1 a 2 dagen per week geven, en het kan prima door de LTW die u op maandag , dinsdag en woensdag geeft.

En heeft u bij de vliegers de andere dag nog wat over? Geef het aan de kwekers en of de jongen. We gooien niks weg he.

 

Terug