Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 24 februari 2017

24-2-2017

Goedemorgen iedereen,

Vandaag de oude duiven los, de eerste keer van dit seizoen, de duivinnen eerst en daarna de doffers. We beginnen gelijk met rouleren. Natuurlijk vliegen ze weinig vandaag, de eerste keer buiten sinds 15 September, maar een koppeltje vliegt toch reeds redelijk. De duiven krijfen nu RECUP van Beyers Elite, dit is licht voer, schoon maken van het binnenste van de duif, en dit steeds is samenwerking met Beute Duivenproducten natuurlijk. Recup ook speciaal voor de duivinnen, van kweekvoer willen ze nog wel eens aanlopen onder elkaar, bij Recup geen tot in ieder geval veel minder last.

De maandag NA DE VOORJAARSBEURS is het voor u de dag dat het seizoen echt begint. Begin dan gerust met een kuur van 14 tot 21 dagen met LTW door het water, het laat de duiven trainen, na een paar dagen beginnen ze dan zo lekker te knallen over de daken, natuurlijk laat u uw duiven controleren bij de duivendokter. ps de DUIVENDOKTER.NL is in Giesbeek op 8 Maart van 19.30 uur tot 22.30. Dus zit u in de buurt van Giesbeek, ga eens kijken bij de DUIVENDOKTER.NL op lokatie.

Nu op www.gps-auctions.com een schitterende ploeg van 9 duiven van Arie Bustraan, koop 1 en 5 vond ik de beste tijdens de keuring aldaar, en nummer 8...ook een hele fijne hoor.

Zo nu 10.30 uur, de duiven er uit gehad en er ook al weer in, ging vlot, vliegen hadden ze nog weing zin aan, vijf minuten hahaha , maar dat is binnen 10 dagen een uur hoor. Maandag na de voorjaarsbeurs gaan we echt beginnen met 2017.

 

 

Terug