Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 27E
27-2-2017

Goedemorgen iedereen

We zijn er bijna, we zijn er bijna maar nog niet helemaal...

As weekend de grootste, leukste en gezelligste beurs van europa in het voorjaar. Het zal enorm druk worden, de duizenden Engelsen en Duitsers die niet op de Fugara waren komen allemaal naar Houten. Deze liefhebbers gingen niet naar de Fugare( Net Olympiade geweest en ophokplich angst ), maar komen nu met specoale bussen naar Houten.

Het gaat mega druk worden, en gezellig. Ik hoorde een paar mensen klagen over de paar euro meer intree, de nationale dagen waren gratis, dus in principe is het voor u goedkoper dit jaar. En mensen toch..... de voorjaarsbeurs is nog groter, veel meer te doen, meer stands en dan een paar euro meer. Het is het begin van het seizoen, en wat denkt u van die Beurs kortingen in sommige stands, u pakt het terug dus. Bij ons is de Electroboost € 20,00, de Lecithine Olie € 15,00 en de CVS de nieuwe speciaal voor duiven gemaakte vitaminen € 20,00.

We zien een geweldige sfeer op dit ogenblik onder de liefhebbers, het NPO bestuur  pakt het geweldig op, de avond in Ede was geweldig, we gaan er met zijn allen voor. En als nu de kiesmannen op 11 Maart eens voor de duivensport kiezen in plaats van hun zelf gaat het goed komen, even door de zure appel heen. We moerten nu aanpakken, het gaat goed komen.

De Fondspelers worden actief, ze beginnen met selectie, koppelen en kweken. En er zijn steeds meer liefhebbers die nu voor de vluchten nog even een keer aankomen hier in Wilhelminaoord voor "afstand geschiktheid" selectie, welke duiven spelen we op de vitesse, en welke kunnen qua bou ook langer vliegen en kunnen mits gezond op de eendaagse fond of zelfs de 1000 km vluchten.

En wat we straks ook weer zullen zien, zijn de liefhebbers die met de jongen aan komen, meestal een paar weken voor de vluchten, even de duiven door de hand nemen en de "minderen"er tussen uit halen.

Hier in Wilhelminaoord gaat het goed, de ouden zijn er vandaag voor de tweede keer uit geweest, ze vlogen een kwartier, de duivinnen wilden er erg graag in, de doffers vonden buiten spelen leuker..

Ik zal zo bij de jonge duiven de ruiten even wassen, de zon er lekker in, ik doe niet aan verduisteren hoor, ik laat ze gewoon hun gang gaan. Misschien de tweede ronde verduisteren...ben er nog niet uit, maar denk het ook niet. Ik ben al een paar jaar jonge duiven kampioen, of heb de asduif jong, dus dit jaar wel alle tijd in de jongen maar op de natuurlijke weg, overhouden, laten uitgroeien en zorgen voor fijne jaarlingen 2018.

Zoals al reeds eerder, met de oude duiven doen we het dit jaar op ons gemak, met 20 koppels beginnen, waarvan 13 jonge doffers. De besten zijn naar de kweek, dus even een jaar rustig aan.

Voor de stukjes schrijvers:

1. Ik geef al geen medicatie meer vanaf 2009 !!

2. Ik ben geen ogen kijker, geloof zelfs niet in de ogen theorie( streepjes, lijntjes, vlekjes)

3. Ik geloog niet in kelen kijkers

4. Ik geloof niet in water aders, of aardstralen

5. Goede duiven is het belangrijkste, en vooral bij meer uurtjes vliegen, op de vitesse kan een 5 een kopprijs winnen. Bijproducten zijn zeer belangrijk, gezonde duiven zijn zeer belangrijk, motivatie etc. En nee van een 5 maak je met 5 liter bijproducten geen topper, een slechte blijft een slechte.

6. En de " niets gebruikers" zijn vaak goede klanten

Terug